Fullsatt i Eslöv när Skånestafetten arrangerades - “En fantastisk upplevelse”

Det var fullsatt i publiken i Eslövs bowling vid lördagens Skånestafett. 80 ungdomar spelade lagtävlingen och flera landslagsspelare var på plats.
– Det blev en riktig succé, säger Cajsa Wegner i Team Sweden.

Det var första gången sedan pandemin som stafetten kunde genomföras och Eslövs bowling slog på stort och bjöd in åtta landslagsprofiler i samband med ungdomstävlingen. Det blev ett succédrag.
– Det var riktigt härlig stämning med många skratt och leenden. Det kändes uppskattat av alla, säger Sevim Mehmet som driver Eslövs Bowling och som höll i evenemanget.

Landslagsspelarna minglade till en början runt, hejade på spelarna, skrev autografer på idolkort och fotades med ungdomarna.
– Det var långa autografköer till spelarna och det var väldigt stort för ungdomarna att få träffa sina idoler, säger Mehmet.

Stafetten vanns av BS Friska Viljor. Tvåa blev Höganäs BC och trea BK Mix Eslöv. När den var färdigspelad genomfördes en lottning där några av ungdomarna fick spela med landslagsspelarna.

Cajsa Wegner från Team Sweden tyckte att det var ett riktigt lyckat evenemang.
– Det var en fantastisk upplevelse och det var längesedan man såg så mycket folk i en bowlinghall. Det var väldigt trevligt för oss i Team Sweden att få visa upp oss och träffa alla ungdomar.
Wegner menar att det behövs mer sådana här evenemang i bowlingen.
– Det tror jag kommer leda till att fler ungdomar fortsätter med bowlingen samt att fler får upp intresset för sporten.

Resultat topp 3:
1. Friska Viljor 2732
2. Höganäs BC 1 2699
3. BK Mix 2633

Foto: Christoffer Borg Mattisson 

Linus Wirén   02 maj 2022 19:07