Full fart i uppladdningen inför World Cup

Landslaget har installerat sig vid Sunshine Coast. Utöver flera träningspass har teamaktiviteter stått på programmet såsom zoo, bad och båttur. Imorgon väntar den officiella träningen.

Landslaget kom till Australien i måndags och de bor i kustorten Alexandra Headland vid Sunshine Coast. Förbundskapten Robert Andersson tycker att de har installerat sig på ett bra sätt och är nöjd med omgivningen.
– Det är väldigt fint här och alla är väldigt trevliga. Vi bor i två lägenheter och kan laga vår egen mat. Det är endast några minuter till hallen och spelarna kan kolla varandras starter för att sedan snabbt komma hem efteråt, säger han och fortsätter:
– Jag trodde vi skulle vara mer slitna på grund av tidsomställningen men vi har kunnat få in tre träningsdagar vilket har varit bra.

Tävlinghallen Suncity Tenpin Bowl renoverades för några år sedan och har tjugo banor.
– Det är rätt få banor för att vara en mästerskapshall men den känns ganska fräsch och det är gott om plats bakom banorna, säger förbundskaptenen.

Pontus Andersson tycker att det har varit bra med några förberedande pass och att lära känna hallen.
– Det första passet handlade mest om att komma igång och få koll på kroppen. Sedan har det känts bättre och bättre. Det är bra att få en blick över hur banorna svänger. Här svänger det mycket på grund av att det är ganska nyinlagd laminat som ger en hög friktion, säger Pontus Andersson.

Både dam och herrspelarna har tränat på en liknande profil på 46 fot som den som väntar på mästerskapet.
– Vi har fokuserat på att bryta upp banan på olika sätt och se hur det påverkar profilen. Vi har testat våra klot och kollat av vilka som passat bäst, säger Cajsa Wegner.

På torsdagens pass körde damspelarna även tävlingsmoment likt upplägget i singeln med matcher i bäst av 1 serie.
– Det var bra att få lite tävlingskänsla. Spelet har känts fint och alla kloten rullar väldigt bra. Vi får se hur det blir imorgon på den officiella träningen när vi får spela på tävlingsprofilen, säger Cajsa Wegner.

Arrangören har gjort vissa revideringar i tävlingsupplägget då det är färre nationer på plats än vad som var planerat från början. Åtta damlag och fjorton herrlag kommer till start i World Cup. På herrsidan har de tidigare poolerna tagits bort och spelarna är fördelade i fyra grupper. Robert Andersson berättar att de hoppas få reda på alla detaljer kring upplägget imorgon när de har “Manager Meeting”. Då får de även lottningen till gruppspelet i singeln.

Vid sidan av träningspassen har landslagsgänget känt på lite av vad Sunshine Coast har att erbjuda.
– Det är fantastiskt fint här och härligt med havsutsikten från vårt boende. Vi har badat, solat och promenerat i närområdet, säger Cajsa Wegner.

Herrspelarna var på en båttur längs kanalen igår och idag var de på Australia Zoo och mötte bland annat kängurus och koalor.
– Det var coolt och det är trevliga teamaktiviteter som vi har råd att göra eftersom vi kom hit tidigt, säger Pontus Andersson.

  • World Cup
  • Team Sweden
Tim Davidsson   10 november 2022 19:00