Fredagsmatch och nytt upplägg när Pergamon möter Göta

Elitseriehelgen rivstartar med fredagsmatch mellan Team Pergamon och IS Göta. En späckad kväll väntar i Partille med bowling, handboll, afterwork och liveband.
– Jag hoppas det här blir banbrytande, säger Mattias Billberg på John Scott´s Partille.

Fredagsmatch i Elitserien hör inte till vanligheterna. De flesta elitseriematcherna brukar spelas på lördagar och söndagar men Mattias Billberg som driver John Scott´s i Partille, där Team Pergamon huserar, vill testa något nytt. På fredag kväll blir det elitseriematch tillsammans med ett fullmatat upplägg under en så kallad monsterfredag vid John Scotts som håller till i Partille Arena. Kvällen inleds med after work och klockan 19.00 är det dags för elitseriematch i handboll när serieledarna IK Sävehof tar emot IF Hallby HK. Vid 20.30 är det dags för elitseriebowling då Team Pergamon möter IS Göta. Därefter intar coverbandet TreDrag scenen vid 22.30. 

Mattias Billberg berättar att han länge velat göra något annorlunda kring en elitseriematch för att skapa mer intresse och han ser fram emot fredagens tillställning. 
– Jag kommer vara som ett barn på julafton på fredag. Det ska bli riktigt roligt och jag tycker det här känns som en jättebra idé, säger Mattias Billberg. 

John Scott´s tar in 450 personer och krögaren och bowlingägaren är säker på att folket kommer. 
– Det kommer bli lapp på luckan. Frågan är mer när det blir fullt, om det är vid 20.00 eller 21.00. Jag tror vi kommer få se många nya ansikten som kollar på bowlingen. 

Billberg menar att det behövs nytänk kring speltider för elitseriematcher och att detta upplägg är ett steg i rätt riktning. 
– Det gnälls en del att det inte kommer så mycket folk till elitseriematcherna. Ofta är det bara bowlingspelarna själva och närmast sörjande på plats. Jag tror det är till fördel att separera speltiderna för elitseriematcherna från de andra serierna, säger Billberg och fortsätter: 
– Det kan leda till fler åskådare och att media får upp intresset för bowlingen. Det är även positivt för alla hallägare som kan få in bra intäkter. Förhoppningsvis kan det här upplägget bli banbrytande och att fler tar efter. 

Team Pergamon ligger just nu på tredje plats i Elitserien och IS Göta på femte plats i en något haltande tabell. Matchen är viktig för båda lagen i kampen om de fyra slutspelsplatserna och Martin Larsen i Team Pergamon är laddad inför fredagens match. 
– Det är fler lag än vanligt som kämpar om slutspelsplatserna denna säsong och Göta har varit uppe och nosat på de platserna. Vi har en positiv trend i laget och tog två sköna segrar förra helgen, säger Martin Larsen som tycker att det ska bli kul med fredagens upplägg.  
– Det här blir något helt nytt. Ofta händer det inte så mycket kring en förmiddagsmatch så det lär bli riktigt bra tryck och stämning på fredag. Förhoppningsvis kan det skapa ännu mer intresse för bowlingen.

Linus Wirén   24 februari 2022 17:02