Förlust för Sverige i Finnkampen i Helsingfors

Den första Finnkampen är genomförd i Helsingfors. Finland var starkast på hemmaplan i Tali Bowl och vann kampen med 9814-9336.

I samband med Europatourtävlingen International Hammer Challenge arrangerades en Finnkamp för U21-spelare vid fredagens avslutande kvalstart. Sex serier genomfördes i starten. Det svenska laget fick inte spelet att stämma och Finland vann den första upplagan av Finnkampen med 9814-9336.
– Finland gjorde det helt okej men vi underpresterade idag och kom tyvärr inte upp i nivå, säger förbundskapten Robert Andersson.
– Tali är en speciell hall och banorna skiljer sig väldigt mycket åt. Profilen var svår och det blev inte mycket spel med uretan. Våra spelare är framförallt vana vid att spela på lättare profiler och med uretan och det blev för låga serier för oss. Vi får dra lärdomar av dagens spel och jobba vidare.

Förbundskaptenen ser positivt på att de har fått till den första Finnkampen och hoppas att de kan utveckla tävlingen framöver.
– Det har varit ett fint samarbete med det finska förbundet och nu har vi en vandringspokal till tävlingen. Vi har sått ett frö och förhoppningsvis kan vi få till en separat Finnkamp nästa gång och inte ha det i samband med en annan tävling.

De två sista kvalstarterna i International Hammer Challenge spelas under lördagen och därefter väntar finalspelet. Tävlingen avgörs på söndag. Pontus Andersson ligger på andra plats i kvalet med 1410 poäng. Dan Östergaard Poulsen leder på 1436. William Svensson är näst bäste svensk på 18:e plats.

Resultat International Hammer Challenge

Online scoring

Livestream

Linus Wirén   18 augusti 2023 22:49