Följ Jesper Svensson i jakten på 12:e PBA-titeln

I natt är det dags för Jesper Svensson att inta banorna i Thunderbowl Lanes igen för stegfinalen i PBA Scorpion Championship. Svensson jagar sin 12:e PBA-titel och i första matchen ställs han mot ingen mindre än Jason Belmonte med start 01.00 svensk tid. 

Jesper Svensson avancerade som femma till stegfinalen i Scorpion Championship natten till i fredags genom att vara högst rankad av de som förlorade i andra matchen av matchspelet.

Det blir ett rafflande möte i första matchen av stegfinalen i Allen Park, Michigan, där Jesper Svensson ställs mot Jason Belmonte. Matchen börjar 01.00 i natt. Jesper Svensson har vunnit 11 PBA-titlar. Senaste titeln för Vimmebysonen kom i februari 2022 när han vann PBA David Small´s Championship. Jason Belmonte har i sin tur hela 31 PBA-titlar på meritlistan varav 15 majorsegrar. Australiensaren är sjua på listan över de som vunnit flest PBA-titlar genom tiderna. Walter Ray Williams är etta med 47 segrar.

Matcherna i nattens stegfinal i PBA Scorpion Championship spelas i bäst av en serie. Vinnaren mellan Svensson och Belmonte får ta sig an Keven Williams. Matt Russo avancerade som etta till stegfinalen.

Stegfinalen sänds i BowlTV och Fox Sports. 

BowlTV

Resultat och mer info

Livescore

Följande spelare är vidare till stegfinalen i PBA Scorpion Championship:

1. Matt Russo
2. Patrick Hanrahan
3. Keven Williams
4. Jason Belmonte
5. Jesper Svensson

 

 

 

Linus Wirén   16 april 2024 19:18