Flera landslagsspelare laddade i Partille inför World Cup

I fredags tränade flera landslagsspelare i Partille inför World Cup och efteråt mötte de media. Idag beger de sig till Australien.
– Vi är ett gott gäng som åker som har spelat mästerskap tillsammans tidigare, säger Jesper Svensson.

Nästa helg drar World Cup tillika lag-VM igång i Australien. Herrlandslaget styrde upp en gemensam träning under fredagsförmiddagen i Partille där Pontus Andersson och James Blomgren tog sig till Jesper Svenssons och Martin Larsens hemmabanor. Förbundskapten Robert Andersson följde träningen hemifrån Eskilstuna genom träningsverktyget Specto.
– Det var skönt att vi kunde få ihop ett pass tillsammans och bolla kring materialval, säger Jesper Svensson.

De tränade på den 46 fot långa profilen som väntar i World Cup.
– Det är lite annorlunda. Det var längesen vi hade mästerskap på långoljat och vi spelar inte på någon så lång profil i seriespelet. Det kommer nog inte bli lika höga siffror som i Dubai förra året men vi får se. Vi har några träningspass på plats också så förhoppningsvis känner vi oss rätt komfortabla med profilen när det drar igång.

Jesper Svensson blev pappa för drygt en månad sedan och menar att det blir lite speciellt att åka ifrån familjen nu.
– Det är lite motigt att lämna dottern hemma men det får man vänja sig vid. Det är tur att det finns facetime och när vi väl är iväg så är det fullt fokus på att göra jobbet med grabbarna.

Jesper Svensson hade en skadeperiod i början av hösten men tycker att formen har börjat infinna sig.
– Jag hade en fot som krånglade men jag har kört på med rehab och känner mig fit for fight nu. Spelet har känts ganska bra i ligaspelet de senaste veckorna och det ska bli väldigt kul med World Cup.

Jesper Svensson i intervju med GP. 

VM i Dubai för ett år sedan blev en framgångssaga där Sverige tog sju medaljer. Jesper Svensson vann guld i mixed och tog även ett silver och ett brons. I det nya upplägg som World Cup erbjuder finns inte lika många medaljer att kämpa om som tidigare. Det är två klasser för damer respektive herrar - lag och singel.
– Det blir nog svårt att tro att det ska gå lika bra som i Dubai men man fick blodad tand då och det var en fantastisk känsla att vinna guld. Vi har en bra lägstanivå och skyhög högstanivå i laget. Får vi det bara att stämma så tror jag definitivt att det kommer bli medaljer igen.

Vimmerbysonen ser flera tuffa utmanare om pallplatserna.
– USA, Korea, Malaysia och Singapore är alltid duktiga. Nu ska även Jason Belmonte vara med för Australien så de kanske kan överraska på hemmaplan om de har fler spelare som kan hitta rätt.

Det är flera nationer från bland annat Europa som väljer att avstå World Cup vilket förra årets världsmästare James Blomgren tycker är tråkigt.
– Det kan nog ha att göra med att IBF har lämnat ut väldigt knapphändig info om World Cup och det är heller inte gratis att flyga till Australien. Det tär nog på många förbunds ekonomier då det även var en lång resa för flera förra året till Dubai, säger James Blomgren.

James Blomgren intervjuas av Alingsås Tidning.

Team Alingsås-spelaren var nöjd med fredagsträningen och har målsättningen klar för sig inför World Cup.
– Känslan är jättegod och vi är fyra riktigt duktiga bowlare som åker iväg. Det är mycket som ska klaffa men vi vill åka därifrån med lagguldet. Den individuella distansen ser jag som en bonus och det är laget som gäller.
Vad är er styrka som lag?
– Vi är vana vid lagspel. Vi träffas ofta och är duktiga på att lära av varandra.

Josefin Hermansson tränade samtidigt som herrarna i Partille och är också redo för World Cup.
– Det är lite pirrigt. Det är en lång resa och mycket logistik med packning. Jag har ökat på träningen den senaste veckan. Det har gett resultat formmässigt och jag känner mig lugn och trygg i min egna bowling, säger Josefin Hermansson.

Josefin Hermansson fotas av Partille Tidning.

I augusti tog hon fyra medaljer vid EM i Ålborg varav guld i Masters och dubbel. Josefin Hermansson berättar att hon därifrån tar med sig att lita på sina egna beslut och i lagdelen hoppas hon att de ska fortsätta med framgångsreceptet från de senaste åren.
– Det är andra nationer som har börjat snegla på hur Sverige gör i lagsammanhang. Det är gott att ha med sig och vi har en bra grund att stå på. Vi har en fin lagsammanhållning och det gäller att vi fortsätter utnyttja våra styrkor. Vi vill alla fylla på medaljskåpet och vi åker dit för att försöka vinna.

Linus Wirén   06 november 2022 17:43