Finsk seger och titelförsvar i Söderköping Ladies Tournament

När Söderköping Ladies Tournament avgjordes idag så blev det finsk seger i Open-klassen, genom Piritta Kantola som besegrade Rebecka Larsen i finalen. I HCP-klassen stod fjolårssegraren Nicole Layrisse högst på stegen, och lyckades med bedriften att försvara sin titel!

-Det känns extremt bra och helt ärligt så känns årets vinst nästan bättre än förra årets, säger Nicole Layrisse

-Det känns ändå okej att hamna bakom Piritta, hon spelade jättebra hela dagen, säger Rebecka Larsen

Fyra spelare i årets tävling i Söderköping hade tagit sig hela vägen från Finland för att deltaga i en av Sveriges största tävlingar för damer. Av de fyra så lyckades hela tre av dem ta sig vidare till finalspelet och till slut så var det Piritta Kantola som stod allra högst upp på prispallen, efter en mycket väl genomförd tävling. Finskan klev in i finalspelets andra steg där hon genast tog kommandot och slog som ende spelare över 900 i både steg 2 och 3 för att placera sig högst upp på stegen.

I finalen fick Piritta möta Rebecka Larsen, BK Högland, som också tog sig vidare från finalsteg 2 och placerade sig tvåa på stegen, där hon först slog ut Nora Johansson med 204-187 innan det var dags för final. Finalen var en mycket jämn match, där Rebecka hade en liten ledning in i sista rutan. När Rebecka ställde kägla 4 kvar på en lite hög träff, så fick Piritta chansen att avgöra matchen med en strike. En chans om hon tog, och vann matchen med 231 mot Rebeckas 218.
-Det var tuffa banor att spela på och det gällde att hitta ett sätt att ta sig till fickan så enkelt som möjligt, säger Rebecka och fortsätter:
-Min plan var att täcka rutor och göra det enkelt och hoppas på några strikeföljder. Det här var en väldigt rolig genomkörare och ett kvitto både på att formen är bra och att jag fortfarande kan mäta mig med de bästa dambowlarna i Sverige.

Topp 3 i Open-klassen

Nicole Layrisse försvarade sin titel i HCP-klassen

Förra året var Nicole Layrisse, AIK, tvåa på stegen i finalen i HCP-klassen, och lyckades därefter vinna två matcher för att ta hem titeln. I år var hon snäppet bättre, då hon efter en väl genomförd finaldag lyckades placera sig allra högst upp på stegen. Där fick hon stå vid sidan och vänta medan Olivia Lindén först slog ut Malin Genander och sedan slog Sandra Lundgren ut Olivia Lindén i semifinalen. 
-Under finalen försökte jag hålla mig aktiv med lite uppvärmning på banorna bredvid, men tog också chansen att prova på finalparet mellan varje steg för att hålla mig uppdaterad om förändringar, säger Nicole Layrisse
-Inför sista steget kände jag mig väldigt bekväm och visste precis hur jag skulle använda banorna till min fördel, fortsätter Nicole.

När det sedan var dags för Nicole att kliva upp på banorna för att möte Sandra, så blev finalen en ganska ensidig historia. Nicole hittade in bra, samtidigt som Sandra tappade det fina spel hon hade i semifinalen, och till slut så var finalen avgjord ganska tidigt. Nicole fick ihop 240 mot Sandras 178.
-Att få möjligheten att försvara titeln var jättekul, då jag i år var osäker på om jag skulle satsa på HCP eller Open-klassen. Men dagens vinst ger mig ännu mer motivation att kämpa vidare mot framtida mål, säger en mycket nöjd Nicole Layrisse innan hon fortsätter
-Vinsten kommer från flera års grundträning som gör att jag idag kan prestera på hög nivå som jag vill, trots att jag inte är i toppform just nu

Topp 3 i HCP-klassen

Ladies Tournament Hall of Fame

I samband med prisutdelningen, så tog tävlingsansvarige Sebastian Gustavsson chansen att del ut platser i den nystiftade Ladies Tournament Hall of Fame. Först att bli invalda var Robert Andersson, landslagschef och förbundskapten, Lars Åke Rosell och Per-Olov Karmehed, BK Origo. Lars Åke och Per-Olov för det arbete de lagt ner för att få tävlingen att fungera.

Lars Åke Rosell, Sebastian Gustavsson och Per-Olov Karmehed
Robert Andersson

Resultat

Open-klass
1. Piritta Kantola, Finland - 12 000 SEK
2. Rebecka Larsen, Högland - 8000 SEK
3. Nora Johansson, Spader Dam - 4000 SEK
4. Annie Thorell, Team Alingsås - 2400 SEK

HCP-klass
1. Nicole Layrisse, AIK - 8000 SEK
2. Sandra Lundgren, Högland - 5000 SEK
3.Olivia Lindén, Cahoot - 3000 SEK
4. Malin Genander, Taifun - 1700 SEK

Samtliga resultat hittar ni HÄR

Christian Holmén   08 oktober 2023 19:09