Finnkamp på fredag i Helsingfors

Den nya Europatourtävlingen International Hammer Challenge är igång i Helsingfors och avgörs på söndag. I samband med tävlingen arrangeras det för första gången en finnkamp för U21-spelare.
– Det känns roligt att ha ett samarbete med Finland. Det stärker oss och gör att våra unga spelare får mer erfarenhet, säger förbundskapten Robert Andersson.

International Hammer Challenge gör debut på Europatourscenen. Tävlingen drog igång i fredags och avgörs på söndag den 20 augusti. Flera svenskar kommer att inta anrika Tali Bowl i helgen. En extra krydda med tävlingen är att det arrangeras en landskamp för U21-spelare mellan Sverige och Finland på fredag.
– Det blir ju inget Nordiskt mästerskap i höst och då känns det kul att testa att genomföra en finnkamp. Finland är i en liknande situation som oss med många starka spelare och i nuläget är det lite skralt med mästerskap och stora tävlingar, säger Robert Andersson.

Alla spelare som deltar i Finnkampen spelar i samma kvalstart på fredag kl 17.00 (svensk tid). Det lag som får ihop högst totalpoäng i kvalet vinner kampen.
– Det blir som en vänskapsmatch denna gång. Det hade varit kul att ha en separat finnkamp som ligger utanför en annan tävling. Men med detta kan vi så ett frö så kanske det kan bli något större av det framöver och att vi kan få till fler landskamper mot Finland, säger Robert Andersson.

Robert Andersson är på plats under helgen för att följa de svenska spelarna i tävlingen.
– Det är alltid svårt att möta de finska spelarna i deras nationalarena. Några av våra bästa spelare är heller inte med denna gång men det finns alla möjligheter till fina svenska resultat. Bland annat har Pontus Andersson spelat bra i Tali tidigare.

Sveriges lag i Finnkampen
Nicole Layrisse, Sundbybergs IK
Elissa Mehmet, BK Mix Eslöv
Anton Andersson, IS Göta
Carl Eklund, IKW/Köping BK
Alex Joki, Stureby BK
Alvin Kvarnström, AIK BK
Kevin Melin, AIK BK
Robin Noberg, Stureby BK

Finlands lag
Mila Nevalainen
Tiiamari Laukkanen
Karo Hilokoski
Lenni Juutilainen
Roni Leskinen
Rami Mukkula
Simon Tissarinen
Luukas Väänänen

Online Scoring 

Livestream  

Startlistor

Resultat 

Linus Wirén   16 augusti 2023 10:49