Fartfylld lägerhelg för juniorlandslaget

I helgen hade juniorlandslaget träningsläger i Nyköping inför junior-EM.
– Det är ett härligt gäng och det var kul att träffa alla. Det var full fart och vi hann gå igenom allt som vi hade planerat, säger förbundskapten Moa Ekström.

Under träningslägret i Nyköping var det en hel del fokus på material och spelarnas klotväskor. Vid helgens avslutande pass spikade alla vilka klot de ska ha med sig till mästerskapet i Wien.
– Vi vet inte vad det blir för profil på mästerskapet och alla kommer ha med sig en bred klotväska anpassat för många scenarion, säger Moa Ekström.

Louise Sonne, mental coach, höll också i flera pass under lägret. Bland annat om hur man maximerar sin prestation och kring gemensamma målsättningar.
– Alla i laget vill ta guld och Team-medaljen nämnde alla som extra viktig. Vi lyfte också vilka gemensamma värderingar vi har och hur vi ska jobba ihop som lag under mästerskapet, säger Moa Ekström.

Elissa Mehmet är en av fyra debutanter i laget och hon tyckte att lägret var givande.
– Det var väldigt kul att få möjlighet att träffa alla och få till en god laganda. Det var bra pass med idrottspsykologi och positivt att vi kunde diskutera kring klotväskor och få bättre koll på materialet. Det känns väldigt coolt att få representera Sverige och vi har ett väldigt stark lag, säger Elissa Mehmet.


Elissa Mehmet

Robin Noberg har erfarenhet från junior-EM i höstas där han gjorde en succéartad debut och tog fyra medaljer. Han berättar att han går in med lite av en annan inställning till kommande mästerskap.
– Jag är inte rookie längre och har mer koll på förutsättningarna vid ett mästerskap. Jag vill göra så bra prestationer som möjligt. Guld i Team är den stora målsättningen och förhoppningen är även att ta medalj i alla distanser, säger Robin Noberg som tycker att han är i fin fas med några veckor till mästerskapsstart.
– Tekniker sitter bra. Jag kommer jobba på en del smådetaljer framöver. Mycket handlar om att hitta bra rutiner kring sömn, kost och träning, både bowling och fysträning. Det gäller att hålla uppe konditionen för att orka med många serier under mästerskapet med kval och finaler.

Junior EM-spelas den 2-9 april och det svenska landslaget reser till Wien den 30 mars.

Juniorlandslaget:

Elin Bergqvist, Spader Dam, 15 år - debutant
Maja Engberg, BK Cahoot, 17 år - 2 JEM tidigare - 1 silver, 1 brons.
Elissa Mehmet, BK Mix Eslöv, 15 år - debutant.
Kajsa Samuelsson, Team Mariestad BK, 16 år - 1 JEM tidigare - 1 silver.

Carl Eklund, IKW/Köping BK, 17 år - 2 JEM tidigare, 2 guld, 2 silver, 2 brons.
Kevin Melin, AIK BK, 18 år - debutant.
Robin Noberg, Stureby BK, 17 år, 1 JEM tidigare, 3 silver, 1 brons.
Emil Svensson, BK Tegnér, 16 år, - debutant.

Förbundskapten: Moa Ekström
Assisterande: Robin Skans
Ledare och mental coach: Louise Sonne

Mer info om junior-EM

Linus Wirén   13 mars 2023 12:43