Fartfylld helg när Upp-Slaget arrangerades i Jönköping

Det var full fart i RC Bowl i helgen när Upp-Slaget genomfördes.
– Det var jätteroligt och allt flöt på väldigt bra, säger tävlingsledare Arvid Thomsson.

Spelet inleddes i fredags i Jönköping och 106 spelare kom till sist till start.
Tävlingen genomfördes för första gången sedan pandemin men takterna och stämningen i arrangemanget satt kvar.
– När vi väl kom igång så kändes det inte som att det var tre år sedan senast. En stor skillnad var att det var många nya ansikten man fick se vilket var väldigt roligt. Vi är supernöjda med att så många var med, säger Arvid Thomsson.

I tävlingen genomfördes två klasser med hcp. Födda 2005 och senare samt födda 1996-2004. De yngsta spelarna som deltog var 11 år och och de äldsta 26 år.

I den äldre klassen vann Felix Bergman från Team Gamleby. I finalen besegrade han Lucas Fjällborg, BK Oden Falköping med 200-182. Trea blev Alvin Kvarnström, AIK:

I den yngre klassen segrade Rasmus Olsson från Team Eldklotet. I finalen ställdes han mot Robin Noberg, Sundbybergs IK, och vann med 268-224. På tredje plats kom Albin Lindberg, BK Oden Falköping.
– Det var bra spel och det var kul att se så många olika spelstilar. Det var tydligt att tvåhandstekniken dominerade bland juniorerna.

Arvid Thomsson tyckte att seminarierna med Christian Skarphagen blev väldigt lyckade. Skarphagen har tidigare varit fystränare i Chicago Blackhawks och Frölunda HC.
– Jag tror det var en aha-upplevelse för många juniorer att höra honom prata om hur viktigt det är med fysträning för att förebygga skador. Han pratade även om kost och gav tips på hur man förbereder sig inför tävling. Han förklarade allt på en väldigt bra nivå, säger Thomsson och fortsätter:
– Det enda negativa var väl att vi tajmade evenemanget till sommarens varmaste helg och det blev väldigt hett för juniorerna att spela men de kämpade på riktigt starkt.
Arvid Thomsson ser redan fram emot nästa års tävling.
– I vårt avslutningstal lovade vi att komma tillbaka igen nästa år och vi kör den andra helgen i augusti då också, säger Arvid Thomsson.

Topp 3 1996-2004:
1. Felix Bergman, Team Gamleby 
2. Lucas Fjällborg, BK Oden Falköping
3. Alvin Kvarnström, AIK 

Topp 3 2005 och senare: 
1. Rasmus Olsson, Team Eldklotet
2. Robin Noberg, Sundbybergs IK 
3. Alvin Kvarnström, AIK 

Föreläsning med Christian Skarphagen

Resultat
Mer info på UPP:s Facebooksida

Linus Wirén   17 augusti 2022 17:11