Europatouren intar Mora – FM Mattsson Christmas Tournament börjar nästa helg

På lördag börjar den andra upplagan av FM Mattsson Christmas Tournament i Mora. Tävlingen är säsongens sista Europatourtävling och spelas mellan den 10-18/12.
– Det blir ett starkt startfält, säger tävlingsansvarig Mikael Alfredsson.

Vi har kollat läget med tävlingsansvarig Mikael Alfredsson från BK Karma inför Europatourtävlingen. 

Hur är känslan nu när det närmar sig tävlingsstart?
– Det är kul att det snart är dags. Nu går man och putsar på maskinerna varje dag och vi vill få till en riktigt bra tävling. Profilen blev officiell i fredags och det känns som att den kommer passa bra för både höger- och vänsterhänta spelare. Vi drog en del lärdomar från förra året då det blev en del kantsläpp och hoppas att den här profilen är mer gynnsam för alla spelare.

Hur ser startfältet ut?
– Det blir ett starkt startfält där många Team Sweden-spelare på herr- och damsidan kommer att vara på plats. Bland annat är Jesper Svensson, Martin Larsen och World Cup- segraren i lag Anna Andersson anmälda. I startfältet finns även flera utländska spelare. Det kommer bland annat fyra spelare från Mongoliet. David Barak från Slovakien ska vara med och flera finska spelare, däribland Peppi Konsteri som vann guld i All Event vid damernas EM i Ålborg. Det har rasslat in anmälningar och vi är i fas med fjolåret. Men vi hoppas att ännu fler spelare tar chansen och anmäler sig. Vi har även sänkt anmälningsavgiften jämfört med förra året.


Mikael Alfredsson, tävlingsansvarig. 

Vad betyder det för bowlingen i Mora och Dalarna att ha en Europatourtävling?
– Det betyder jättemycket och det är inte så ofta man får chans att se världsstjärnor på så nära håll.

Hur är intresset för tävlingen i staden?
– Det är ett bra intresse från media och det snackas mycket bowling här bland spelare, sponsorer och pensionärer. Till finaldagen kommer vi att bygga upp en läktare så att vi kan ta in fler åskådare i hallen. Kommunen är på tårna och vi får fin stöttning från dem. Vi vill visa att Mora även har andra arrangemang än Vasaloppet.

Det finns platser kvar i flera kvalstarter. Anmälan gör ni här: https://fmmattssonchristmastournament.meriq.se/dynamic/start.asp

Upplägg:
I kvalet spelar man 6 serier. 35 spelare går vidare till finalspelet. De som placerar sig på plats 21-35 går in i finalsteg 1. Resterande går in i finalsteg 2.

Tävlingen kommer att streamas på tävlingens FB-sida här. 

Linus Wirén   04 december 2022 16:23