En vecka till slutspelsfesten i Jönköping

Nästa helg den 12-14 maj är det dags för SM-slutspelet i 8-manna. Det blir en repris på förra årets slutspel då samma lag är med och gör upp om SM-medaljerna i år i Jönköping.

Fyra damlag respektive herrlag är med i SM-slutspelet. På damsidan vann Spader Dam grundserien på ett övertygande sätt. De mesta mästarinnorna från Helsingborg tog sitt 16:e SM-guld förra året när de besegrade Team X-Calibur i finalen. Tvåa i grundserien blev BK Högland från Nässjö. De var två poäng före trean Team X-Calibur i tabellen och på fjärde plats kom B-K Eva.

På herrsidan vann BK Kaskad grundserien. De hade samma poäng som Team Pergamon men en bättre diff. Kaskad tog silver förra året efter finalförlust mot just Team Pergamon. Mesta mästarna Pergamon från Partille har vunnit 14 SM-guld. Team Clan kom på tredje plats i grundserien, två poäng bakom Kaskad och Pergamon. Team Alingsås blev fyra och tog den sista slutspelsplatsen.

Sverige har skördat stora framgångar vid de senaste internationella mästerskapen och alla spelare som representerat Sverige vid de senaste internationella mästerskapen är med vid SM-slutspelet. I november vann damlandslaget World Cup i Australien. Vid damernas EM förra året i Ålborg tog Sverige 14 av 17 möjliga medaljer och herrarna plockade åtta medaljer vid EM i Helsingfors 2022. Ett litet frågetecken är det dock kring Jesper Svensson som just nu är vidare i PBA Players Championship. Om han lyckas nå topp fyra och finalspelet så avgörs det nästa helg samtidigt som SM-slutspelet.

På måndag den 8 maj väljer ettorna från grundserien om de vill möta trean eller fyran från grundserien i semifinal.

SM-slutspelet börjar kl 17.00 på fredag 12 maj med de första herrsemifinalerna. Kl 20.20 börjar damernas första semifinaler. Finalerna avgörs på söndag 14 maj. Semifinalerna och finalerna spelas i bäst av tre matcher.

SM-slutspelet i 8-manna

Följande lag gör upp om SM-medaljerna:

Damer
Spader Dam, Helsingborg
Team X-Calibur, Partille
BK Högland, Nässjö
B-K Eva, Stockholm

Herrar
BK Kaskad, Norrköping
Team Pergamon BC, Partille
Team Clan BK, Nässjö
Team Alingsås BC

SM-slutspelet 2023
RC Bowl, Jönköping

Tidsprogram

Fredag 12 maj
17.00 Semifinaler herrar match 1
20.20 Semifinaler damer match 1

Lördag 13 maj
09.00 Semifinaler herrar match 2
12.20 Semifinaler damer match 2
15.40 Ev semifinaler herrar match 3 (Om båda herrmatcherna kl 15.40 utgår så tidigareläggs damernas ev semifinaler till 15.40)
19.00 Ev semifinaler damer match 3

Söndag 14 maj
09.00 Final 1 damer och herrar
12.20 Final 2 damer och herrar
15.40 Eventuell final 3

Linus Wirén   05 maj 2023 20:12