EM-silver för Sverige i 5-manna

Sverige tar silver i 5-manna. Tyskland blev för tuffa i finalen och tog hem guldet efter seger med 1032-833.
– Jag tycker vi ska vara nöjda med silvret, säger Jenny Wegner.

I semifinalen ställdes Sverige mot värdnationen Danmark. Blågult var länge i underläge men lyckades göra en vändning på slutet och kunde till sist vinna med 978-936.
– Det blev en urladdning och det var nog inte många som trodde att vi skulle vända där på slutet. Vi fick in några strikar samtidigt som de gjorde en del misstag. Vi var väldigt nöjda att komma vinnande ur den striden, säger Anna Andersson.

I finalen fick Sverige ta sig an Tyskland. Sverige fick inte riktigt spelet att stämma och Tyskland gjorde det svårt genom att bara spela med uretanklot. Tyskland vann finalen med 1032-833.
– Tyskland hade en bättre gameplan än oss och ska ha all cred för det. Vi lyckades inte hantera deras spel, säger Wegner och fortsätter:
– Jag tycker vi ska vara nöjda med silvret. Vi kämpade på i semifinalen och presterar när det behövs som mest och det var i alla fall skönt att vi lyckades ta oss till final, säger Jenny Wegner.

Förbundskapten Robert Andersson menar att det blir viktigt att lära av finalen.
– Tyskland gjorde det bra och vi har inte riktigt råkat ut för det spelet tidigare. Det gäller att vi jobbar på det framöver för nu kommer andra lag också försöka köra den taktiken mot oss, säger Robert Andersson.

Imorgon väntar den avslutande dagen på EM och Masters står på programmet. Topp 24 i All Event är kvalificerade för Masters och alla svenska spelare är bland de 14 bästa. Masters är en kortare distans med utslagsmatcher fram till final.
– Det ska bli kul med matchspel och det blir lite mer action imorgon. När matcherna bara är bäst av tre serier så handlar det både om lite tur och skicklighet, säger Anna Andersson.

Anna Andersson menar att det känns att det är i sluttampen av mästerskapet.
– Kroppen är sliten nu men det gäller att ladda om och förhoppningsvis få en god natts sömn så är det på det imorgon också.

Sverige har hittills tagit elva medaljer i EM vilket är lika många som rekordet från 2018.

Resultat

Linus Wirén   19 augusti 2022 19:48