EM-brons för Sverige i 5-manna

Det blir brons för Sverige i 5-manna. De förlorade semifinalen mot Nederländerna. Medaljen är Sveriges sjätte i Europamästerskapet.

Sverige låg sexa efter gårdagens tre serier men avancerade snabbt i resultatlistan under förmiddagens resterande tre serier. De inledde med 1145, följde upp med 1115 och avslutade med 1137 och vann kvalet på 6605 poäng. 14 poäng före tvåan Finland.
– Det var proffsigt i de sista tre serierna och killarna gjorde det galant där, säger förbundskapten Patrick Backe.

Med vind i ryggen väntade Nederländerna i semifinal men där tog det tvärstopp. Nederländerna vann klart och Sverige fick inte spelet att stämma.
– Det är tyvärr en för dålig prestation för att vara oss men det kan hända även våra killar. Det var trist och 5-manna vill man alltid vinna. Det är det roligaste när alla är med.

James Blomgren håller med förbundskaptenen om att det är något extra med lagdistansen.
– Det har varit det klart roligaste att spela under mästerskapet. Det var en alldeles för dåligt genomförd serie av oss i semifinalen och vi ger bort det. 930 i en semifinal är under all kritik. Medaljen tycker jag säkert är trevlig om en stund men siktet var inställt på guld, säger James Blomgren.

Blomgren spelar sitt första EM och ett guld och två brons är hans facit hittills.
– Det är en grym utdelning. Vi har Masters kvar som kanske är den mest prestigefyllda distansen i mästerskapet. Det skulle betyda grymt mycket att plocka hem den. Om inte jag lyckas så ska den bli blågul i alla fall.

Sveriges lag i 5-manna
Pontus Andersson
James Blomgren
Markus Jansson
Martin Larsen 
Jesper Svensson
William Svensson

Förbundskapten Patrick Backe
Assisterande coach Martin Blixt

Linus Wirén   09 juni 2022 18:01