Elit-SM - i helgen avgörs det vilka som når stegfinalen vid SM-veckan

Imorgon avslutas kvalet i Elit-SM i Örebro med de två sista kvalstarterna på dam- respektive herrsidan. På söndag väntar finalomgång 1 och 2 och därefter går de tre främsta spelarna vidare till stegfinalen vid SM-veckan den 30 juni i Umeå.

En spännande helg väntar vid Strike & Co i Örebro. I damklassen är just nu Alida Molander, Team X-Calibur, i ledning i kvalet på 1708 poäng över åtta serier. Tvåa är Malin Johansson, BK Högland, med 1686 poäng.

På herrsidan är James Blomgren, Team Alingsås, i topp på 2013 poäng. Adam Andersson, Team Pergamon, är tvåa med 1972 poäng.

De 11 främsta från kvalet avancerar sedan till finalomgång 1 som spelas på söndag. De regerande svenska mästarna är direktkvalificerade till finalomgång 1. På herrsidan har dock Jesper Svensson lämnat återbud till finalspelet. På damsidan är fjolårssegraren Katrin Jansson med.

När finalomgång 1 är avgjord avancerar de åtta bästa till finalomgång 2 som genomförs samma dag genom matchspel Round Robin. Sedan står det klart vilka tre spelare i dam- respektive herrklassen som får kämpa om medaljerna i stegfinalen vid SM-veckan i Umeå den 30 juni.

Kvalstarter 

Resultat

Livescore 

Linus Wirén   02 juni 2023 20:06