Division 2 damer 4-manna - anmäl er senast onsdag 31 augusti

En nyhet till kommande seriesäsong är division 2 damer för 4-mannalag. Anmälan är öppen tills på onsdag den 31 augusti.
– Vi hoppas att många tar chansen och anmäler sig, säger Sandra Granfeldt.

Målsättningen med damernas division 2-serie är att fler damer och tjejer ska kunna spela seriespel med och mot varandra. Sandra Granfeldt från Svenska Bowlingförbundets styrelse som varit ansvarig för utredningen av damserien menar att det blir lättare att få ihop fler damlag när det bara krävs fyra spelare i varje lag.
– Vi vill att ännu fler damer och tjejer ska upptäcka hur kul det är med seriespel och att få möjlighet att spela tillsammans. Det blir en annan typ av bowling jämfört med när man spelar i herrarnas serie. Förhoppningen är att damserien ska få fira 50 år 2025 med fler damlag igång i spel, säger Sandra Granfeldt.

Även om man spelar seriespel i 8-manna kan man även vara med i division 2 damer. Division 2 damer går under den nationella serien och spelschemat skapas genom anpassning av spelschemat i de andra nationella serierna. Division 2 kommer dock tidigast att dra igång helgen den 24-25 september.

Beroende på hur många lag som anmäler sig och hur lagen ligger till geografiskt kan spelschemat bli flexibelt med onlinematcher, sammandrag och/ eller spel endast i uppehållen. Om man inte har tillräckligt med spelare i sin förening kan man även slå sig ihop och bilda ett lag med spelare från en annan förening i samma hall. 

Anmälningsavgiften är subventionerad av återstartsstödet och i nuläget är elva lag anmälda till division 2.
– Det är många som har visat intresse och vi hoppas att flera lag anmäler sig nu de sista dagarna, säger Sandra Granfeldt.

Mer information i inbjudan.

Frågor kontakta sandra.granfeldt@swebowl.se eller peter.lagerroos@swebowl.se

Linus Wirén   29 augusti 2022 14:08