Det andra avsnittet av Svenska Bowlingpodden är här

Nu har det andra avsnittet av Svenska Bowlingpodden släppts. I programmet summerar vi Europacupen och snackar om Carl Eklunds silver med förbundskapten Robert Andersson. Det blir även fokus på Swedish Youth Tour Säffle där vi laddar inför helgens avgörande tillsammans med Tim Davidson och Kajsa Samuelsson. 

I det andra avsnittet av Svenska Bowlingpodden summerar vi Europacupen i Berlin och Carl Eklunds silver. Vi snackar med förbundskapten Robert Andersson om hur han upplevde mästerskapet och Carls framfart i tävlingen där han tog sin första internationella mästerskapsmedalj på seniornivå. Vi går bland annat in på vad han ser som Eklunds främsta styrkor och vad han tycker att Köpingssonen behöver utveckla framöver. Förbundskaptenen berättar också om vad som står på programmet för honom den kommande perioden. 

Den fjärde och sista deltävlingen av Swedish Youth Tour är i full gång i Säffle. I podden har vi med oss Tim Davidson från Svenska Bowlingförbundet som är ansvarig för tävlingen. Vi hör om hur tävlingen kom till, syftet med touren samt allt inför avgörandet i Säffle och barometern över de fyra deltävlingarna där landslagsplatser står på spel.

I programmet snackar vi också med Kajsa Samuelsson från Team X-Calibur som laddar för fullt för tävlingen i Säffle. Hon har spelat alla deltävlingar av Swedish Youth Tour under de två år som touren har arrangerats. Kajsa Samuelsson leder just nu tjejernas U18-barometer och hoppas likt förra året att kunna säkra en landslagsplats till junior-EM genom seger i barometern. Det skulle bli hennes tredje mästerskap i blågult. I Wittelsheim 2022 tog hon silver i lag och i Wien 2023 rasslade det till rejält då Kajsa tog silver i All Event, silver i dubbel och inte minst blev det guld i lag.

Kajsa Samuelsson ger sin syn på Swedish Youth Tour och upplägget samt vad som blir viktigt för henne att få till i spelet under helgen. Team X-Caliburspelaren talar om vad det skulle betyda för henne att redan i helgen kunna säkra en plats till junior-EM 2024. Samuelsson berättar även om upplevelserna från sina två junior-EM och går in på vad hon utvecklade i sin bowling från det första till andra mästerskapet.

Trevlig lyssning!

Lyssna via Acast.

Lyssna genom Spotify

Lyssna via Podcaster

Linus Wirén   03 november 2023 12:05