Dennis Carletun Klebom tillbaka på kansliet

Svenska Bowlingförbundet är glada att välkomna Dennis Carletun Klebom tillbaka till förbundskansliet. Dennis blir ny utbildningsansvarig på förbundet.
– Det känns superroligt att vara tillbaka, säger Dennis Carletun Klebom.

Ett välbekant ansikte är tillbaka på Svenska Bowlingförbundet. Dennis Carletun Klebom arbetade på förbundet mellan 2006 till 2020. Han hade flera olika roller under de åren och var involverad i stora delar av förbundets verksamhet. Han jobbade bland annat mycket med Bits och var inblandad i utvecklingen av nya Bits. De senaste åren har han varit tjänstledig men sedan drygt en månad är han tillbaka på Svenska Bowlingförbundet. Det i en roll som han inte har haft tidigare då han nu blir utbildningsansvarig på Svenska Bowlingförbundet med främsta fokus på att utveckla utbildningarna i Idrottens utbildningsplattform.
– Jag är jättetaggad på att göra något helt från början igen och få sätta prägel på vår utbildningsverksamhet, säger Dennis Carletun Klebom.

Första tiden på förbundet har främst handlat om introduktion kring utbildningsverksamheten och Idrottens utbildningsplattform.
– Inledningsvis har det varit genomgångar och överlämning tillsammans med Johan Ekström som har arbetat med utbildningsfrågorna tidigare. Jag ser fram emot att få utveckla plattformen och digitaliseringen av flera utbildningar. Det går säkert att effektivisera flera av våra utbildningar när vi kan genomföra dem digitalt. Till en början vill jag göra en översyn och se vilka utbildningar som det finns behov av och som vi ska prioritera. Genom att vi utvecklar vår utbildningsplattform och har möjlighet att hålla fler utbildningar på distans så tror jag att fler väljer att utbilda sig framöver.

Dennis Carletun Klebom har en gedigen bowlingbakgrund. Som junior vann han några av landets största juniortävlingar och han var i SM-final både på junior- och U23-nivå. Han spelade i Allsvenskan för Stockholmsklubbarna BK Trol och sedan Stureby BK. 2004 åkte han på en skada som gjorde att han fick sluta spela.
– Upprepade muskelbristningar ledde till en ärrbildning i underarmen. Jag gick till Stureby efter min skada men där insåg jag att jag inte kunde fortsätta då skadan var för allvarlig.

Dennis bor i Bålsta tillsammans med sin familj. På fritiden är det familjen och naturfotografering som står i fokus för honom. Under tjänstledigheten studerade han till naturfotograf.
– Jag fotar framförallt djurarter och fåglar. Det är väldigt härligt att komma ut i naturen och se olika miljöer och djur. Det är också fascinerande hur mycket som kan finnas på nära håll i ens omgivning. Bara i vår trädgård såg jag tio olika fågelarter i fredags.

Kontakt Dennis Carletun Klebom:

mail:
dennis.carletun-klebom@swebowl.se

Tel: 08-699 60 42

Linus Wirén   18 december 2023 15:59