Damerna klara för semifinal i World Cup

Sverige blir topp fyra i matchspelet i Team på damsidan och är klara för semifinal. De vann två av tre matcher i det avslutande blocket.
– Vi har en väldigt fin sammanhållning och det är riktigt skönt att vara vidare, säger Cajsa Wegner.

Sverige låg delad trea inför dagens avgörande block. I första matchen ställdes de mot Nya Zeeland vilket blev en jämn drabbning. Matchen gick till en tredje och avgörande serie, där Sverige lyckades vinna med endast en poäng då siffrorna skrevs till 200-199. I andra matchen fick blågult ta sig an Malaysia. Båda lagen bjöd på höga slagningar men Malaysia var något starkare och vann med 2-0 (256-267, 234-231).

Inför sista matchen var det jämnt läge i tabellen. USA var redan klar etta men en kvartett i form av Sverige, Malaysia, Tyskland och Singapore låg tätt i gruppen och kämpade om de tre återstående semifinalplatserna. Sverige vann mot Filippinerna med 2-0 (222-203, 257-217) i sista matchen. En stund senare hade Australien skrällt och besegrat Singapore som då bara kom upp i 24 poäng. Sverige, Malaysia och Tyskland hamnade alla på 27 poäng och var klara för semifinal.
– Vi trodde att Singapore som har så många bra bowlare skulle vinna mot Australien. Det var extra gott att fixa det utan att det behövde gå till en roll off om de sista slutspelsplatserna, säger Cajsa Wegner.

Hon lyfter deras inställning och samarbetsförmåga som viktiga faktorer till att ha nått semifinalplatsen.
– Det har varit flera jämna matcher och även om vi ligger under så fortsätter vi att kämpa hela vägen. Jag är väldigt stolt över vår kommunikation i laget.

Förbundskapten Robert Andersson var glad över avancemanget.
– Det är superkul. Det är många lag som har spelat väldigt bra mot oss men tjejerna har gjort riktigt fina insatser och jobbar väldigt bra tillsammans.

På onsdag avgörs Team. Sverige ställs mot Malaysia i semifinal och beroende på resultat väntar sedan antingen final eller bronsmatch samma dag. Matcherna spelas i bäst av fem serier.
– Vi har haft en seger och en förlust mot Malaysia i matchspelet. Vi får snacka ihop oss om en taktik. Det gäller att vi fortsätter träffa fickan och det är inga stora förändringar det handlar om, säger Robert Andersson.

Imorgon står singelspel på schemat. Herrarna inleder kl 05.00 svensk tid i topp 32. Ca kl 08.00 är det dags för damerna i topp 16 och ca 09.30 spelar herrarna nästa steg i topp 16.

Resultat

Linus Wirén   19 november 2022 10:51