Dags för World Series - nio svenska spelare med i tävlingen

Idag drar World Series igång i Wauwatosa med kvalet i Cheetah Championship. Nio svenska spelare är med i tävlingen och förbundskapten Robert Andersson är på plats för att följa spelarna.

I World Series 2023 ingår tävlingarna Cheetah Championship, Scorpion Championship, Shark Championship, USA vs. The World och PBA World Championship. Intensiva tävlingsdagar väntar och World Series håller på till den 23 april då finalen i PBA World Championship avgörs.

Följande svenska spelare är med i World Series: 
Pontus Andersson
James Blomgren
Kim Bolleby
Martin Larsen
Rasmus Edvall
Teodor Samuelsson
Jesper Svensson
William Svensson
Karl Wahlgren

Robert Andersson inför World Series:
– Det ska bli jättekul att följa spelarna och det är väldigt lärorikt för dem att spela World Series. När man som spelare åker själv på touren i början så känner man sig ofta rätt ensam och det stärker alla att vi är här som grupp.

Johan Ekström rekrytering- och utbildningsansvarig på Svenska Bowlingförbundet är också på plats för att göra en omvärldsanalys.
– Att få se de bästa proffsen i en vecka kommer vara oerhört lärorikt och jag känner mig privilegierad att få vara på plats. Det finns många bitar i spelarnas teknik att kolla på. Extra intressant är såklart tvåhandstekniken och dess utveckling, säger Johan Ekström.

Tidsprogram och mer information om upplägg hittar ni här: 

Livestream 

Livescore

Linus Wirén   09 april 2023 11:56