Dags för US Open - Anneli Blomqvist redo för spel

Idag börjar US Open i Rochester, New York. Anneli Blomqvist är med i majortävlingen och är laddad efter flera fina resultat på PWBA-touren den senaste tiden. 
– Målsättningen är att ta mig vidare till matchspelet, säger Anneli Blomqvist.

Anneli Blomqvist har huserat på PWBA-touren sedan Team Sweden åkte för att spela i Queens i mitten av maj. Därefter har hon bland annat tagit en 12:e plats i PBA Bowl TV Classic och i Great Lakes Classic blev hon nia.
– Jag är väldigt glad över de resultaten. I båda tävlingarna tappade jag några placeringar precis på slutet så på ett sätt kunde de ha blivit något högre. Jag är framförallt väldigt nöjd med min insats i kvalen som tog mig till topp 12 och topp 24 samt att jag hävdade mig i matchspelet för topp 24. Stundtals var jag inte speciellt långt ifrån stegfinalen i Great Lakes Classic. Jag skulle ha behövt tagit bättre och snabbare taktiska beslut för att komma längre och självklart finns det några slag här och där som kunde ha varit bättre.
Hon menar att banorna skiljer sig åt jämfört med hemma i Sverige.
– Banorna förändras på olika sätt från block till block. Det går sällan att återanvända samma taktik även om det är samma profil som tidigare.

Vid tävlingarna i PWBA Classic Series samt i Journal Cleveland Open har Blomqvist haft sällskap av Ottilia Gunnarsson, Nora Johansson och Emma Halttunen. I Journal Cleveland Open var det Ottilia Gunnarsson som nådde högst av de svenska spelarna. Efter två kvalrundor placerade hon sig på 19:e plats och avancerade till den tredje rundan för topp 33. Där tog det dock stopp och Gunnarsson slutade på en 32:a plats i tävlingen.
– Jag är nästan helt nöjd med mina insatser på touren. Jag kunde ha tagit bättre beslut i vissa serier men man lär sig hela tiden och får mer erfarenhet. Jag måste börja någonstans. säger Gunnarsson.

Nora Johansson kom på delad 35:e plats i Journal Cleveland Open och var åtta poäng från vidare avancemang. Anneli Blomqvist blev delad 52:a och Emma Halttunen kom på 79:e plats.

Ottilia Gunnarsson, Nora Johansson och Emma Halttunen är inte kvar för US Open men Gunnarsson är taggad på att spela på touren igen och menar att tävlingsresan gav mersmak.
– Det har varit speciellt att tävla mot sina idoler och känna att jag har kapacitet att spela på en hög nivå.

För Anneli Blomqvist väntar de åtta första serierna idag i US Open-kvalet ABC Gates Bowl. Anneli spelar i squad A som inleder kl 14.00 (svensk tid). Kvalet spelas över fyra dagar där totalt 32 serier står på programmet, därefter går de 24 främsta vidare till matchspelet.
– Målsättningen är att ta mig vidare till matchspelet. Profilerna är extremt svåra i US Open. Det viktiga blir att slå bra slag, spärra och vara defensiv i taktiken. Det handlar mer om att undvika dipparna än att strika mycket och göra höga serier.

Resultat och mer info

Tidsprogram 

Livescore 

Livestream 

Linus Wirén   15 juni 2023 13:28