Dags för Upp-Slaget och uppstart på säsongen

I helgen spelas Sveriges största ungdomsturnering Upp-Slaget i Jönköping. 107 barn och ungdomar är anmälda.
– Vi ser fram emot en riktigt rolig helg, säger tävlingsledare Arvid Thomsson.

Tävlingen spelas för första gången sedan 2019 och fungerar likt innan pandemin som en uppstart för säsongen. 
– Sedan vi drog igång med tävlingen 2016 så har vi alltid kört den andra helgen i augusti, säger Arvid Thomsson som tillsammans med Sandra Eriksson är tävlingsledare för Uppslaget.
Upp-Slaget spelas i RC Bowl och Arvid Thomson tycker att det känns riktigt skönt att de kan genomföra tävlingen igen.
– Vi försökte även förra året men vi fick ställa in i maj och avvaktade ett år till. Nu är det riktigt kul att komma tillbaka och köra i Jönköping igen.

Tävlingen är för bowlare som är upp till 26 år gamla och det finns två klasser. Födda 1996-2004 och 2005 eller senare. Intresset har varit stort och 107 spelare är anmälda.
– Det var en kille som hörde av sig från Skellefteå som kommer att åka hela vägen därifrån för att spela, säger Thomsson och fortsätter:
– Det är kul att det är så blandad nivå på spelarna som är med. Från de som är mer nya inom bowlingen till juniorlandslagsspelare.

Första kvalstarten drar igång kl 14.30 idag. Alla spelare kör fem serier under fredagen respektive fem serier på lördagen. De 20 bästa i respektive klass går vidare till söndagens final.
– Det är kul att det är så blandad nivå med. Från de som är rätt nya inom bowlingen till juniorlandslagsspelare.

Det är mycket som händer vid sidan av bowlingen. Alla spelare sover över på badmintonbanor vid RC sports i anslutning till bowlinghallen under helgen och frukost, lunch och middag ingår i anmälningsavgiften. På lördagen kommer det hållas seminarium för alla barn och ungdomar. Christian Skarphagen som varit fystränare i bland annat hockeyklubbarna Chicago Blackhawks och Frölunda HC kommer att föreläsa om fysträning och kost.

På lördagskvällen blir det även en ledarträff där det kommer diskuteras allt
från tävlingen till utbildningar och rekryteringsfrågor.
– Det känns som att det kommer bli en riktig kanonhelg och det ska bli kul att se både många bekanta och nya ansikten, säger Arvid Thomsson.

Tävlingssidan
Online scoring
UPP - facebooksida 

Linus Wirén   12 augusti 2022 12:14