Dags för UPP-Slaget i Jönköping

En fullspäckad helg väntar i RC Bowl när det är dags för en av Sveriges största ungdomstävlingar UPP-Slaget. Kvalet spelas idag och imorgon och finalspelet genomförs på söndag. Vid sidan av spelet blir det bland annat seminarium med Joline Persson Planefors och Jesper Svensson.

104 spelare kommer till start i RC Bowl i Jönköping. Tävlingen har fyra klasser. HCP-klass och Open-klass för spelare 1997-2007 samt HCP-klass och Open-klass för spelare födda 2008 och senare. I kvalet genomför alla spelare två starter, totalt tio serier. Den ena starten spelas på nyoljat och den andra på “burn”.
– Det kommer bli full fart hela helgen. Vi tar som mest in 120 spelare så vi är nöjda med deltagarantalet. Det är flera väldigt starka spelare med och en bra bredd i tävlingen med spelare på lite olika nivåer, säger tävlingsledare Arvid Thomsson.

Åtta spelare i varje klass går vidare till söndagens finalspel, varav två tjejer är garanterade finalspel i varje klass. I finalspelet väntar Round Robin där alla möter alla. Den med högst poäng avancerar direkt till final och de som placerar sig som tvåa och trea går vidare till semifinal.

Joline Persson Planefors och Jesper Svensson kommer att besöka tävlingen och vid morgondagens seminarium blir det frågestund med landslagsstjärnorna.
– Det är jätteroligt att de ställer upp och besöker tävlingen. Det är nog många av ungdomarna som ser dem som sina stora förebilder så det är en häftig grej att de är på plats, säger Thomsson.

Under lördagskvällen kommer även en extratävling arrangeras samt en tipspromenad. Alla spelare har möjlighet att bo över i badmintonhallen intill bowlinghallen under helgen.
– Tanken med tävlingen är framförallt att ungdomarna ska få umgås, lära känna varandra och ha roligt.

Resultat 

Livescore 

Mer info

Linus Wirén   11 augusti 2023 15:48