Dags för Skånestafetten - flera landslagsspelare på plats

Imorgon är det dags för ungdomstävlingen Skånestafetten som spelas i Eslövs Bowling för andra året i rad. Flera landslagsspelare kommer att vara på plats och det väntas bli stort publiktryck.
– Vi ser fram emot en magisk bowlingdag, säger Sevim Mehmet från Eslövs Bowling.

18 lag kommer att vara med i stafetten och totalt runt 80 ungdomar. Alla lag förutom ett från Tingsryd kommer från Skåne. I varje lag ingår fyra spelare där alla kör tre serier var. En spelare i taget likt en stafett och sedan är det nästa spelares tur.

Precis som förra året så kommer flera landslagsprofiler att vara på plats vid stafetten. Bland annat kommer man att få träffa på Anna Andersson, Cajsa Wegner och Jenny Wegner som vann World Cup för Sverige i november.
– Jättekul att vi har så många landslagsspelare med i år igen och det betyder jättemycket att ungdomarna får träffa spelare som de ser upp till, säger Sevim Mehmet.

Juniorlandslagsspelarna från JEM Wien: Carl Eklund och Elissa Mehmet är också med under morgondagen. Elissa Mehmet spelar för hemmaklubben BK Mix Eslöv och tog medalj i alla distanser vid junior-EM.
– Förra året var Elissa med och spelade stafetten men i år står hon på andra sidan och är istället en del av landslagsgänget. Det är en väldigt häftig utveckling hon har gjort och det visar att det kan hända mycket på ett år.

Stafetten drar igång kl 10.00 och kl 14.00 genomförs tävlingen med landslagsspelarna.
– Det kommer nog bli kö in till hallen. Det är inspirerande och en fin erfarenhet för alla ungdomar att få spela inför så mycket publik, säger Sevim Mehmet.

Följande landslagsprofiler kommer att vara på plats:
Anna Andersson
Carl Eklund
Ottilia Gunnarsson
Emma Halttunen
Nora Johansson
Elissa Mehmet
Martin Paulsson
Cajsa Wegner
Jenny Wegner

På Svenska Bowlingförbundets Instagram @swebowl kommer Anna Andersson köra stories från stafetten.

Linus Wirén   30 april 2023 17:27