Dags för PBA Jackson Classic - Jesper Svensson enda svensk med

Efter ett kort uppehåll så rullar PBA-touren vidare. Idag börjar PBA Jackson Classic i Michigan och Jesper Svensson är enda svensk med i kvalet. Tävlingen spelas i Jax60, samma arena som där Jesper Svensson vann sin senaste PBA-titel.

I februari 2022 tog Jesper Svensson sin elfte och senaste PBA-titel när han vann PBA David Small´s Championship. Nu är han tillbaka där segern bärgades för att spela PBA Jackson Classic i Jax60.
– Det är roligt att komma tillbaka till ett ställe där det gått bra tidigare. Men när väl tävlingen är igång är det mest som vilken tävling som helst, säger Jesper Svensson.
Vad tror du om dina möjligheter?
– Svårt att säga. Det är två olika oljeprofiler i tävlingen som ger utmaningen en extra dimension, men det ska bli roligt. Dessvärre verkar någon ha stulit en väska av mig så jag har tyvärr förlorat mitt spärrklot. Det är såklart inte idealiskt när man ska påbörja en ny tävling. Men jag har fått tag på en ny och hoppas att det ska fungera ändå.

Senaste tävlingen på touren var Wichita Classic där han slutade på 38:e plats i kvalet. Därefter kunde Svensson åka hem en sväng till Sverige när touren tog ett kort uppehåll.
– Det var skönt att få ladda om lite och framförallt träffa familjen. Det ger bra energi till kommande tävlingar.
Svensson hann också med att storspela i två elitseriematcher för Team Pergamon när de besegrade toppkonkurrenterna BK Kaskad och Team Clan. Svensson slog 1064 mot Kaskad då Pergamon satte nytt rekord för 8-mannalag med totalt 7042 poäng. I matchen mot Clan följde Svensson upp med att vara poängbäst på 1074 poäng.
– Det är alltid roligt att slå höga resultat och bra för självförtroendet. Men det var främst betydelsefullt att vi fick med oss viktiga poäng. 

Jesper Svenssons klubbkompis och PBA-kollega Kim Bolleby är också tillbaka i USA efter att ha varit hemma och spelat Elitseriematchen mot Team Clan i torsdags. Bolleby åkte dock ut i förtävlingen till Jackson Classic. Han fick ihop 1791 poäng över åtta serier och slutade på 14:e plats. Ryan Lane tog den elfte och sista platsen till kvalet med 1802 poäng.
– Jag lyckades inte lösa profilen tillräckligt snabbt och hann inte strika ikapp. Annars har spelet känts bra och jag hade väldigt få misstag. Nu håller jag igång med mindre tävlingar tills det är dags för Kokomo Classic, säger Kim Bolleby. 

Martin Larsen kommer inte till start i Jackson Classic och är kvar hemma i Sverige. Han avstod från de två senaste PBA-tävlingarna Shawnee Classic och Wichita Classic på grund av problem med höften och valde att åka hem till Sverige tidigare.
– Det har inte gjort så ont att jag inte har kunnat spela men det störde hela tiden och jag kunde inte göra mig själv rättvisa. Jag gjorde ett försök i de första tävlingarna men för att spela på topp krävs det att jag är hundra. Det är frustrerande och sätter sig på självförtroendet, säger Martin Larsen.
På hemmaplan har det blivit fokus på rehab.
– Jag har gått hos en kiropraktor och det har blivit fler besök på gymmet än i bowlinghallen.

Det har ändå blivit en del bowling då Larsen har spelat de senaste fem elitseriematcherna för Team Pergamon. Efter två förluster har det därefter blivit tre raka vinster.
– Det är gott att bygga upp självförtroendet men samtidigt så går det inte att jämföra profilerna vi har i Elitserien med spelet på touren. Det är helt andra förutsättningar på banorna där borta och så mycket tuffare.

Han berättar att planen från början ändå var att inte spela PBA Jackson Classic. Tävlingen efter det är PBA Tournament of Champions där endast spelare som vunnit en PBA-titel får vara med. Martin Larsen åker tillbaka till USA för att spela Kokomo Classic som börjar den 21 mars.
– Det känns bättre nu även om det är lite osäkerhetskänsla fortfarande. Jag har två veckor på mig att fortsätta rehaba och jag kommer hålla igång med lite mindre tävlingar på Göteborgstouren. Jag känner mig förhoppningsfull inför Kokomo Classic.

Program PBA Jackson Classic

Tisdag 7 mars
17.00 (svensk tid) Kvalomgång 1 - 6 serier
23.00 Kvalomgång 2 - 6 serier

Onsdag 8 mars
17.00 - kvalomgång 3 - 6 serier - topp 24 går därefter vidare
23.00 - Topp 24 - 6 serier - topp 12 går vidare

Torsdag 9 mars
18.00 Topp 12 - 6 serier - topp 4 går vidare till stegfinal
00.30 Stegfinal

Livestream: BowlTV
Livescore: Lanetalk

Mer info om PBA Jackson Classic 

Linus Wirén   07 mars 2023 17:27