Dags för Para-SM i Helsingborg

Imorgon drar para-SM igång. Mästerskapet håller på under två helger i Olympia Bowling i Helsingborg.
– Det ska bli riktigt härliga helger, säger tävlingsledare Maria K. Årberg.

Mästerskapet blir det första para-SM:et sedan 2019. Det var tänkt att para-SM skulle genomföras i Helsingborg 2020 men mästerskapet har blivit framflyttat två gånger på grund av pandemin. Arrangörer är Svenska Bowlingförbundet, Skånes Bowlingförbund och IS Göta. Runt 180 deltagare är anmälda till årets SM. Maria K. Årberg som är ordförande i Svenska Bowlingförbundets paragrupp och tävlingsledare för para-SM tillsammans med Christer Jönsson är nöjd med deltagarantalet.
– Det är underbart att vi kan komma igång och tävla igen efter pandemin och det är kul att vi har så många med. Vi tappade flera spelare när vi fick stoppa all verksamhet under pandemin men nu ser vi att det kommer flera nya klubbar och spelare som inte varit med tidigare och det är väldigt skoj. Vi har mycket bra på gång i parabowlingen med en ny verksamhetsutvecklare (Johanna Svenungsson) och vid nästa SM tror jag att vi kan komma upp i 250-300 starter.

Det finns platser kvar till årets SM och det går fortfarande att anmäla sig till starterna under nästa helg. Alla klasser spelas över sex serier. I individuellt dam och herr finns det fyra klasser att välja på anpassat för sin nivå och i tvåmanna finns det två klasser. Två gemensamma klasser för dam och herr spelas med Gotlandsränna. Prisutdelningen genomförs nästa söndag i alla klasser och det kommer även vara utlottningspriser från sponsorer i alla klasser.

Patrick Backe som driver Olympia Bowling är laddad inför SM.
– Vi har planerat för para-SM länge och det ska bli riktigt kul att det blir av nu. Det brukar vara väldigt mycket glädje i tävlingen och jag ser fram emot många fina slagningar, säger Patrick Backe.

Linus Wirén   22 april 2022 18:14