Dags för förbundsmöte till helgen

Till helgen är det dags för Svenska bowlingförbundets SDF-konferens samt årsmöte på Quality Hotel Winn i Haninge.
– Jag ser fram emot spännande och intressanta dagar, säger Jan Wiede, ordförande i Svenska Bowlingförbundet.

Helgen inleds med SDF-konferens under lördagen följt av årsmöte på söndag.
– Det är inte så ofta man får chans att träffa representanter från hela bowling-Sverige så det ska bli väldigt kul och spännande, säger Jan Wiede.

Lördagens SDF-konferens bjuder på arbetspass samt informationspass. Arbetspasset går under rubriken “Vem ska göra vad inom organisationen?” och leds av Simon Ruth från Riksidrottsförbundet.
– Det känns som en viktig huvudpunkt och det blir intressant att ha en diskussion kring det. Det är en ganska vanlig återkommande punkt inom förbundet vem som just gör vad mellan bland annat förtroendevalda, anställda och resurspersoner. Det hoppas vi kunna tydliggöra ännu mer framöver, säger Wiede.

Vid informationspasset kommer bland annat Jan Wiede att prata om läget i IBF, det blir en uppdatering kring serieutredningen från Sandra Granfeldt och Helena Sundqvist och generalsekreterare Peter Hodor berättar om det pågående arbetet med återstartsstödet.
– Det kommer nog bli en del frågor kring IBF eftersom att det har bubblat en del där. Serieutredningen är en av våra stora saker just nu så det blir bra att kunna presentera mer om det.

På söndagen väntar årsmötet. 15 motioner har totalt skickats in från distrikt och föreningar och de flesta berör seriespelet.
– Det är fler motioner än på många år och visar på ett härligt engagemang.

Valberedningens förslag är att Jan Wiede ska väljas om som förbundsordförande.
– Jag står till förfogande så får vi se vad årsmötet säger på söndag.

Årsmöteshandlingar

Linus Wirén   29 september 2022 22:06