Clan-vinster i Swedish Youth Tour

Idag avgjordes andra deltävlingen i Swedish Youth Tour i Nässjö och det blev Clan-segrar i båda klasserna. Melwin Nielsen fick kliva högst upp på prispallen i U18-klassen och Jonathan Hallberg kunde göra detsamma bland U23:orna.

Swedish Youth Tour har ett finalspel där varje match är över sju serier. Det är först till fyra vunna serier som gäller. Serierna är däremot bara fem rutor långa - de börjar i ruta 6 - vilket gör att det blir många avgörande situationer. 

I finalen besegrade Melwin Nielsen Solängens Hugo Caprin med 4–3, men inte utan bekymmer. Hugo vann första serien och drog sedan ifrån till ledning med 3–1 innan Melwin hittade rätt och kunde vinna de tre sista serierna. 

– Jag hade inte väntat mig att vinna det här, säger en glad Melwin. Det var riktigt hårt i finalen, som avgjordes i allra sista rutan och jag hade turen på min sida idag. Om inte Hugo hade ställt 10:an hade jag inte vunnit.

– Säsongen har precis börjat och hittills i år har jag spelat i Clans F2-lag. Jag hoppas kunna spela i ett annat lag innan säsongen är över, och sedan har man ju alltid drömt om juniorlandslaget …

På vägen fram till finalen besegrade Melwin i tur och ordning Elias Erlandsson med 4–1, Mariestads Christoffer Ivarsson med 4–3 i ytterligare en match där Melwin vände 1–3-underläge till seger med 4–3 och Felix Möller, BK Ax, med 4-1.

U23-segraren Jonathan Hallberg andas ut lite efter dagens vinst.

– Det var skönt att få vinna, det har gått tungt ett tag, säger han. Jag kände mig bekväm på banorna idag och trivdes med spelformen. De här korta serierna gör att varje slag blir viktigt och man får träna på avgörande lägen. Det skadar inte att ha lite rutin då.

I finalen besegrade Jonathan Simon Norrman, Forsheda, med 4–1. På vägen slog han Felix Bergman, Team Gamleby BC, med samma siffror och Spader Dams Nora Johansson med 4-2.


Pristagarna i U23 och U18. 

02 oktober 2022 23:19