Claes Johansson vann Senior Tour Skövde

Senior Tour Skövde avgjordes i helgen i Nöjesarenan. Claes Johansson från BK Full House tog hem tävlingen och tvåa blev Göran Peterson BK 62.

Säsongen andra deltävling i Senior Tour spelades mellan den 26 september till 9 oktober i Skövde och hade 320 starter.
– Det har varit trevliga tävlingsdagar och bjudits på bra spel med höga resultat, säger Kent Kyrk som driver Nöjesarenan Skövde och håller i tävlingen.

Finalspelet genomfördes i söndags och fyra spelare avancerade till den avgörande finalkarusellen. Där var Claes Johansson starkast och tog hem tävlingen på 218 poäng, sju poäng fler än tvåan Göran Peterson, BK 62. Inge Hellberg, BC Fyrklöver blev trea och Janne Tingmyr BF Solängen kom på fjärde plats. Bästa dam i tävlingen blev Gunnel Johansson från Hammarby IF BF som gick hela vägen till karusell 4.
– Claes spelade riktigt bra och likaså hans fru Gunnel, säger Kent Kyrk.

Kent Kyrk lyfter även gemenskapen kring Senior Tour.
– Det blir en härlig happening och det är väldigt roligt att träffa många bowlingvänner som man känt länge. 

I månadsskiftet januari/februari 2023 spelas SM i 3-manna i Skövde när SM-veckan arrangeras i staden och Kent Kyrk ser fram emot evenemanget.
– Det ska bli riktigt kul och SM-veckan är en enorm grej. Det betyder mycket för hela staden och för bowlingen. Vi har två hallar här och totalt 28 banor så Skövde är en riktig bowlingstad.

Resultat

Linus Wirén   13 oktober 2022 08:00