Carl Eklund vann Moras Europatourtävling

IKW/Köping BK:s Carl Eklund vann FM Mattsson Christmas Tournament i Mora. I finalen besegrade Carl sin juniorlandslagskollega, Robin Noberg, Stureby BK.
– Jag kom trea förra året och målet i år var att förbättra mig, säger en nöjd Carl Eklund.

Det blev en ungdomlig final i Moras Europatourtävling FM Mattsson Christmas Tournament. I finalen möttes sjuttonåringarna och juniorlandslagskollegorna Carl Eklund och Robin Noberg. Båda är födda 2005 och var med i det svenska juniorlandslag som firade stora triumfer under Junior-EM tidigare i höstas.

– Det är alltid roligt att spela en final på Europatouren. Jag och Robin känner varandra väl och har spelat i landslaget ihop, men i en final är det inga kompistakter utan det är bästa spelare vinner som gäller, förklarar Carl Eklund. 

För slutsegraren gick det lite upp och ner under tävlingens gång. Carl hade bitvis vissa problem med spelet och lyckades ta sig vidare med små marginaler ett par gånger. Till den fjärde finalronden lyckades Carl ta sig vidare som fjärde och sista spelare med endast fyra käglors marginal till klubbkompisen Viktor Danielsson. 

– Jag gjorde några teknikändringar och lyckdes få till något riktigt bra till slutet så jag är jättenöjd med att det fungerade, förklarar Carl vidare. 

I den avslutande finalserien var det Carl som tog kommandot direkt. Robin hade lite svårt hitta spelet och en tomruta i mitten av serien samtidigt som Carl strajkade på gjorde finalen lite avslagen mot slutet. Carl vann med siffrorna 258 mot 222 och Robin kunde aldrig riktigt hota sin finalmotståndare.

– Det var lite väl mycket finalnerver och jag satte inte i slagen. Klart att det är lite surt att förlora finalen, men jag är ändå nöjd resultatet att komma tvåa på en så här stor tävling. Det är också riktigt kul att visa att vi ungdomar hänger med bra bland de äldre också kul visa upp oss, säger en ändå ganska nöjd Robin Noberg.  

Kvalvinnaren Lucas Fjällborg, BK Oden, föll bort i den andra finalrundan. Lucas slutade på fjortonde plats, fyra placeringar från tio-topp som gick vidare till den tredje finalrundan.

I den tredje rundan var Team Clans Kevin Lindbladh i en klass för sig. Spelarna tog med sig poängen från de fem serierna i den andra finalrundan och Kevin fick ihop hela 2412 på sina totalt tio serier. Tvåan, och slagen med nästan 80 poäng, var Team Pergamons Jesper Svensson som fick ihop 2334. Övriga två som gick vidare till finalrond fyra var de slutliga finalisterna Robin Noberg,  Stureby BK, och Carl Eklund, IKW/Köping BK.

I slutet var det dock ungdomarna Carl och Robin som var de starkaste. Kevin Lindbladh slutade trea och Jesper Svensson fick nöja sig med en fjärde plats. 

Pallen FM Mattsson Christmans Tournament

Bildtext: Fr.v. fyran Jesper Svensson, trean Kevin Lindbladh, vinnaren Carl Eklund och tvåan Robin Noberg. 

Länk till alla resultat FM Mattsson Christmans Tournament 2022

Linus Wirén   18 december 2022 20:15