Carl Eklund och Robin Ilhammar vidare till semifinal i singel

Robin Ilhammar och Carl Eklund är vidare till semifinal i singel och de två första VM-medaljerna är säkrade på hemmaplan.
– Publikstödet har hjälpt mig något enormt under dagen, säger Carl Eklund.

Carl Eklund och Robin Ilhammar tog sig tillsammans med Oliver Dahlgren vidare till matchspelet för de 16 bästa i singelklassen. För William Berggren tog det stopp i roll-off om den sista matchspelsplatsen och han slutade på 18:e plats.

Med vind i ryggen efter ett storstilat kval fortsatte Carl Eklund att ånga på i matchspelet och vann grupp A på 18 poäng.
– Det här var en riktigt häftig VM-debut och det känns väldigt bra att ha säkrat en medalj. Jag tycker att jag hade bra kontroll på det i matchspelet och hade en fin känsla från start, säger Carl Eklund.

I grupp B blev det en svenskduell mellan Robin Ilhammar och Oliver Dahlgren. De båda stod på 15 poäng när alla matcher var spelade och en roll-off skulle avgöra vem av dem som skulle avancera till semifinal. Det blev Robin Ilhammar som gick vidare efter vinst med 258-214 över Oliver Dahlgren.
– Det känns väldigt skönt att ha säkrat en medalj. Det var såklart inte kul att behöva möta Oliver i roll-off men det var bara att göra det bästa av situationen. Jag försökte vara i nuet i matchspelet och ta det slag för slag och det rullade på bra, säger Robin Ilhammar. 

Carl Eklund och Robin Ilhammar kommer att få mötas i semifinal på onsdag. Den spelas kl 09.30 och finalen börjar kl 10.30.

På damsidan tog det stopp för Nora Johansson och Emma Halttunen i matchspelet. Nora Johansson föll i avgörande roll-off mot Zoriani Reyes, Puerto Rico, med 238–228 och blev trea i grupp B på 15 poäng. Emma Halttunen kom på fjärde plats med 9 poäng i samma grupp. 

Under midsommarafton är det dags för damernas dubbelkval. Kl 09.30 spelar Emma Halttunen och Nora Johansson i squad 1. Kl 15.30 spelar Hanna Engberg och Ottilia Gunnarsson i squad 3. 

Resultat

Linus Wirén   23 juni 2022 23:14