Carl Eklund bäste svensk på femte plats i Madrid

Trots en enorm spurt med tio raka strajkar lyckades inte Carl Eklund ta sig vidare till stegfinalen i Madrids Europatourtävling. Carl blev bäste svensk på en slutlig femte plats. Näst bäste svensk var Pontus Andersson på åttonde plats.

– Jag spelade för slarvigt före så det räckte inte, förklarar Carl Eklund före hemfärden från Madrid.

Det tog stopp för de två sista svenska spelarna i den fjärde finalronden i EBF Brunswick Madrid Challenge 2023 på Europatouren. Både Carl Eklund och Pontus Svensson lyckade med viss möda ta sig vidare från den tredje finalronden på en sjätte respektive sjunde plats av åtta kvalificerade. Ingen av dem fick spelet att stämma mycket bättre i den fjärde rundan där endast tre spelare gick vidare till stegfinalen.

– Jag spelade för slarvigt under i stort sett hela finalspelet men många onödiga spärrmissar, förklarar Carl Eklund, strax före han kliver på planet från Madrid tillbaka till Sverige igen.

Avslutade med tio raka strajkar

Det var först i den tredje rutan i den fjärde och sista serien i den fjärde finalronden som Carl lyckades hitta spelet och då på riktigt allvar. Carl spurtade serien ut med tio raka strajkar, 269 poäng, men det räckte inte totalt till en plats på den slutliga stegen. Carls 1695 var 29 poäng efter trean Niko Oksanan, Finland.

– Jag gjorde några småförflyttningar och testade spela från höger på ena banan och från vänster på den andra. Då stämde det riktigt bra, men det var redan före det jag slarvade bort platsen i steg-finalen med för många missar, fortsätter Carl Eklund.

Fler svenskar i finalspelet

Pontus Andersson blev näst bäste svensk då han också tog sig till den fjärde finalrundan och slutade på en åttonde plats. William Svensson missade precis "cuten# från den tredje till den fjärde finalrundan och slutade på en nionde plats. Övriga svenskar i finalspelet var Kim Bolleby på elfte plats medan Tony Eklund åkte ut i den andra finalrundan och Anna Andersson fick lämna banorna efter den första finalrundan.

Vann gjorde engelsmannen Ben Robinson som besegrade fransmannen Gregory Rius i finalen med 267 mot 235.

Länk resultat Brunswick Madrid Challenge 2023

Jonas Brändström   23 juli 2023 19:36