Bowlare bryr sig - insamlingen till Cancerfonden är öppen året runt

Sandra de Neergaards insamling “Bowlare bryr sig” till förmån för Cancerfonden har skapat stort engagemang i bowling-Sverige de senaste åren. Insamlingen är öppen året runt och i nuläget har 605 720 kronor samlats in.

Sandra de Neergaard (tidigare Andersson) startade insamlingen 2018 i samband med att hennes pappa Peter var sjuk i cancer.
– Jag ville bidra med vad jag kunde göra, säger Sandra de Neergaard.

Hon startade en Facebook-sida för att marknadsföra insamlingen. Bowlare runt om i landet slöt upp och engagerade sig i insamlingen.
– Det var ett otroligt gensvar från väldigt många bowlare. Vårt första mål var att få in 35 000 kronor men plötsligt hade vi kommit upp i över 100 000 kronor.

Bowlingen har alltid funnits i Sandras familj och hennes föräldrar driver Ängelholms bowlinghall.
– Bowlingen blev även en frizon för mig under tiden pappa var sjuk där jag kunde koppla bort allt för en stund.


Sandra de Neergaard i landslagströjan. Foto: Christoffer Borg Mattisson

Det gick lyckligtvis väl för Sandras pappa som friskförklarades efter tuffa behandlingar. Insamlingen har fortsatt rulla på och det är i slutspelsmånaden maj som “Bowlare bryr sig” tar extra fart. Då har alla bowlingvänner uppmuntrats till att exempelvis matcha en spelares matchresultat och skänka summan som spelaren får ihop. Landslagsspelare och flera företag har engagerat sig. Man har bland annat kunnat buda hem klot och tröjor där pengarna gått oavkortat till fonden.
– 2019 samlade vi in över 100 000 kronor i maj, säger Sandra de Neergaard.

I november 2021 hade över en halv miljon kronor samlats in till fonden och idag är insamlingen uppe i 605 720 kronor. Cancerfonden har uppmärksammat insamlingen på deras hemsida och i maj fick “Bowlare bryr sig”exponering vid entrén till Cancerfondens huvudkontor i Stockholm.


Vid entén till Cancerfondens huvudkontor i maj. 

Under rosa månaden oktober, som är till förmån för bröstcancerforskning, tog Lotta Persson från Kulladals BS detta år ett initiativ att samla in pengar till bowlare bryr sig. Hon uppmanade alla bowlare att skänka deras poängsnitt under oktober. Flera lag slöt upp och en stor summa samlades in till fonden.

Insamlingen är öppen hela året och Sandra de Neergaard är tacksam över alla som har engagerat sig.
– Vi vill att folk ska kunna bidra när de själva känner att det är läge. Ingen kan göra detta ensam utan det är så många som slutit upp och tagit olika initiativ för att samla in pengar.

Bidra till insamlingen här: https://www.cancerfonden.se/insamlingar/sandra-bowlare-bryr-sig

Facebook-sidan Bowlare Bryr Sig - till förmån för Cancerfonden finns här. 

Linus Wirén   21 november 2022 20:32