Bodens BS ångar på i Nordallsvenskan

Bodens BS går fram som en ångvält i Nordallsvenskan. På lördagen tog laget två nya och klara segrar på bortaplan mot Umeå IK och Vilhelmina IK. BK Flash fick däremot nöja sig med en seger och en förlust på sin bortaturné.

Att besvikelsen var stor när Bodens BS åkte ur Elitserien förra säsongen gick det inte att ta miste på. Nu gör laget allt för att ta sig tillbaka till den högsta serien igen och på lördagen kom lagets andra och tredje raka seger.

Först var det dags för ett riktigt klassikermöte i norr när Umeå IK tog emot Bodens BS. Men umeålaget har inte längre mycket att sätta emot Boden som vann klart med hela 15-5. Matchen levde trots allt efter tre spelade serier då gästerna hade ledningen med 10-5 och hemmalaget fortfarande hade en teoretisk chans att kvittera, men i den sista serien var gästerna omutliga och sopade rent och vann den med 5-0.

I Boden toppade Staffan Bergdahl med 906 före Ludwig Ingerskog, 877. I Umeå IK var Håkan Persson bäst med 889.

Boden fortsatte sedan till Vilhelmina där laget vann ännu klarare än i Umeå. Denna gång blev norrbottenslagets segersiffror 16-4 mot ett hemmalag som hade det tungt denna lördag.

Ludwig Ingerskog trivdes bäst av alla denna gång och var matchbäst med fina 957. Även Emil Holmberg klättrade över 900-strecket med 912. I Vilhelmina var Stefan Rynell bäst med 752.

BK Flash fick inkassera en vinst och en förlust under sin bortasväng på lördagen. Först förlorade Flash mot BK Prana i en jämn match där mycket avgjordes i den tredje serien när gästerna tappade spelet rejält och bara fick ihop 1344 totalt. Hemmalaget vann serien med 4-1 och kunde sen hålla undan till seger med 12-8 trots en bra spurt av gästerna i den sista serien.

Pranas Peter Forsgren var klart bäst individuellt i matchen med 868 och var faktiskt enda hemmaspelare över 800. I Flash toppade Björn Wedin med 817.

Sedan vann Flash mot Piteå BK med klara 14-5 efter att ett bord slutat oavgjort i den första serien. Flash avgjorde matchen redan efter tre spelade serier när laget gått ifrån till 12-2. Den sista serien blev mer en defilering mot slutresultatet och en klar seger för härnsandslaget.

Torbjörn Jonsson toppade individuellt i Flash med 882 före Lars Backlund, 822. Piteå hade ingen spelare över 800 och bäst var Linus Aldrin med 784.

Länk till resultat och tabeller!

Segern kom mot Piteå BK med klara 15-4 efter att ett bord slutat oavgjort i den första serien. Efter tre spelade serier var Flash i ointaglig ledning med 12-2 och laget kunde sedan defilera i mål.

Torbjörn Jonsson bäst individiuellt i Flash med 882. I hemmalaget var Linus Aldrin bäst med 784.

Linus Wirén   16 oktober 2022 01:27