BK Tegnér och BK Bågen vann SUL-finalen 2022

I lördags avgjordes finalen i Svenska Ungdomsligan i Eskilstuna bowlingcenter. I klassen 0-18 år vann BK Tegnér och i 0-12 år segrade BK Bågen.
– Det var en jättetrevlig finaldag, säger Johan Rundgren som höll i finalen.

Lagen har tidigare kvalat genom att spela en match över fem serier i sin egen hall. De fick skicka in sitt resultat till tävlingsledningen och de bästa lagen kvalificerade sig till SUL-finalen. I klassen 0-18 år var tolv lag kvalificerade. Tollarp hade tre lag kvalificerade men de kom aldrig till start så det blev nio lag som deltog i finalen. Inledningsvis spelade de Round Robin över en serie per match där alla mötte alla. De åtta bästa lagen gick sedan vidare till kvartsfinaler. Varje match spelades där över en serie och likaså i semifinalen och finalen.

När Round Robin var genomfört så ledde Team Baltzar Rosa. De plockade åtta segrar, lika många som tvåan Team Gamleby men Baltzar Rosa hade ett bättre snitt. Gamleby åkte dock ut i kvartsfinal mot BK Thule medan Team Baltzar Rosa vann derbyt mot Team Baltzar Blå. I semifinalen tog det däremot stopp för Team Baltzar Rosa. BK Tegnér Orange besegrade dem med 178-173. I andra semin vann BK Thule mot Bålsta med 190-155. I finalen vann BK Tegnér övertygande mot BK Thule med 190-155 och fick ta emot segerpokalen av förbundskapten Robert Andersson som var prisutdelare.

BK Tegnér Orange vann SUL-finalen i klassen 0-18 år

BK Thule tvåa i klassen 0-18 år

I klassen 0-12 år kom Tollarp och Vimmerby inte till start utan det blev endast två lag i finalen, BK Bågen och Stånga IF. De spelade en match där först till 4 vinster segrade. BK Bågen vann med 4-1 mot Stånga IF och blev SUL-vinnare 2022.

BK Bågen vinnare i klassen 0-12 år. Stånga IF blev tvåa. 

Johan Rundgren som driver Eskilstuna Bowlingcenter och håller i tävlingen är nöjd med årets SUL-final men tyckte att det var tråkigt att några kvalificerade lag inte kom till start i de båda klasserna.
– Det var en jättetrevlig finaldag. Det var dock lite smolk i bägaren att några kvalificerade lag inte deltog i de två klasserna. Men det var bra matcher och det var kul att vi kunde genomföra finalen nu igen efter pandemin. De allra flesta spelarna körde tvåhands och några spelade väldigt fin bowling, säger Johan Rundgren.

Resultat

Linus Wirén   03 maj 2022 16:05