Berggren och Dahlgren vidare till huvudkvalet i PBA Players Championship

Första gången på PBA-touren och William Berggren och Oliver Dahlgren är vidare till huvudkvalet i PBA Players Championship. Berggren kom på åttonde plats i PTQ:n med 1840 poäng över åtta serier och Oliver Dahlgren blev 25:a med 1746 poäng.

– Det är jättebra gjort av William och Oliver att ta sig vidare. William spelade väldigt stabilt hela vägen. Det blev lite nervöst efter Olivers näst sista serie men sedan kom han tillbaka starkt i sista serien, säger Robert Andersson. 


Oliver Dahlgren

59 spelare från PTQ:n avancerade till huvudkvalet. Pontus Andersson såg länge ut att fixa en plats till huvudkvalet men hade en oturlig avslutning och slutade på 61:a plats, tre poäng från vidare avancemang.
– Det blev lite drama på slutet. Pontus trampade i vatten och halkade vid två slag och slår en dubbelränna. Han var oerhört besviken efteråt, säger Robert Andersson. 

Pontus Andersson har dock en liten chans på en reservplats till huvudkvalet om inte alla spelare dyker upp på tisdag. Rasmus Edvall slutade på 67:e plats i PTQ:n och Alex Joki på 74:e plats.

Huvudkvalet i majortävlingen drar igång på tisdag och då gör även Jesper Svensson och Kim Bolleby entré i PBA Players Championship. Kvalet spelas tisdag och onsdag och genomförs över 24 serier.

Resultat PTQ

Mer info PBA Players Championship

Livestream

Livescore

Linus Wirén   01 maj 2023 11:06