Berggren och Bolleby topp åtta i Wittelsheim

Europatourtävlingen Brunswick Open har avgjorts i helgen i Wittelsheim. William Berggren och Kim Bolleby blev topp åtta i tävlingen. För William Berggren var det hans bästa placering hittills i Europatoursammanhang.

– Det känns riktigt bra och skönt att man kan mäta sig med de andra spelarna på Europatouren, säger William Berggren som höll en hög nivå i finalstegen. I steg ett och två var han trea och i tredje steget blev han fyra.
– Spelet kändes bättre och bättre och jag skärpte till mig mer i finalstegen. Jag tog rätt beslut i de viktiga lägena.

I matchspelet i fjärde steget tog det stopp mot hemmaspelaren Maxime Dubois.
– Jag fick inte riktigt med mig käglorna där. Men det känns som att man är på rätt väg och träningen jag lägger ned har gett fin effekt.

Kim Bolleby har nått flera fina resultat i Europatouren i år. I augusti vann han Odense International och i juli blev han två i München Euro Challenge. Denna gång klarade han sig på håret vidare till finalspelet. I steg två var han elva och topp 12 avancerade till steg 3. I tredje steget tog han den sista platsen till finalspelet. Han hade lite blandade känslor kring topp åtta-placeringen i Frankrike.
– Spelet kändes rätt knackigt men jag lyckades ta mig vidare genom ett defensivt spel. Så jag är ändå hyfsat nöjd att jag tog mig så långt denna gång.

I finalspelet föll han mot Dominic Barret, England.
– I den matchen försökte jag attackera banan men det gick inte riktigt vägen.

Det var flera svenskar med i Wittelsheim. Carl Eklund, Pontus Andersson och Robin Ilhammar åkte ut i finalsteg 2.

Nästa helg väntar One Lane Challenge för gänget i Team Sweden.
– Det ska bli spännande att spela ett nytt tävlingsformat i Ed, säger Bolleby.

Resultat

Linus Wirén   03 oktober 2022 00:14