Båda svenska lagen i ledning efter 3 serier i 4-manna

Både de svenska tjejerna och killarna toppar kvalet i 4-manna efter tre serier. Imorgon väntar de tre resterande serierna.
– Det är väldigt skönt att ha förstaplatsen, säger Maja Engberg.

Killarna spelade sina tre första serier under förmiddagen och är etta i kvalet på 2492 poäng. De är sju poäng före tvåan Slovakien.
– Vi spelade bra till och från. Vi ställde några hål och annars hade vi haft väldigt bra marginal ned till de andra lagen. Men vi håller ändå ihop det på ett bra sätt, säger Carl Eklund.

Han menar att de har en bra plan till morgondagens spel.
– Jag tror att vi kommer behålla förstaplatsen om vi gör det vi ska göra. Vi behöver få till snabbare förflyttningar och vara noga med ytorna. Jag ska testa lite annan taktik imorgon, bland annat lite annan släppteknik.

Efter lunch var det dags för tjejerna. När tre serier var summerade stod det klart att Sverige även har hand om förstaplatsen där. De leder på 2316 poäng och Finland är tvåa med 2250 poäng.
Maja Engberg var nöjd med dagens insats.
– Vi höll vår plan och hade en bra laganda och peppar varandra hela tiden. Vi täckte våra rutor och strikade lite då och då. Det är skönt att ha förstaplatsen så slipper vi jaga imorgon, säger Maja Engberg.

Hon är den enda av tjejerna i laget som var med på junior-EM i Tilburg förra året och hon försöker bidra med sin erfarenhet från det mästerskapet.
– Jag försöker fylla ett lugn i laget. Jag är nervös dagen innan spel men sedan brukar det släppa när vi väl ska dra igång.

Maja Engberg ser fram emot de kommande tre serierna. 
– Fortsätter vi på spelet som idag så har vi goda chanser att kunna gå hela vägen. Vi gör kanske några små förändringar imorgon men annars är det samma gameplan som gäller.

Resultat

Linus Wirén   06 oktober 2022 23:16