Arbetet igång för fullt inför SLLM 2024 - “en boost för svensk bowling”

Efter ett succéartat Storm Lucky Larsen Masters 2023 så är tävlingsstaben igång för fullt med planerna inför 2024-års upplaga. Tävlingen har fortsatt PBA-status och arrangeras den 23 augusti-1 september i Helsingborg. 
– Vi jobbar hela tiden på att komma med lite nyheter och utveckla arrangemanget, säger Martin Larsen, sportsligt ansvarig för SLLM.

Den 10 september lyfte AJ Johnson pokalen i Storm Lucky Larsen 2023 efter finalseger över Jesper Svensson. Johnson skrev in sig i historieböckerna genom segern i Helsingborg då han tog sin första PBA-titel någonsin. Det rundade av en storslagen tävling som fick mycket beröm av proffsen.
– Det har varit en väldigt härlig vecka och det är ett fantastiskt arrangemang. Jag älskar att vara i Sverige och kommer definitivt tillbaka, sa AJ Johnson efter segern.


Jesper Svensson och AJ Johnson efter finalen i SLLM 2023. 

Anthony Simonsen som kom på tredje plats berömde också tävlingen.
– Det är ett fantastiskt arrangemang. Det har varit en fin vecka och jag ser redan fram emot att komma tillbaka nästa år, sa Simonsen på plats i Helsingborg.

Lucky själv ser tillbaka på senaste tävlingen med stor glädje.
– Det var väldigt mycket positivt kring senaste tävlingen och allting fungerade klockrent. Det känns som att proffsen tycker att det är kul att komma hit, säger Martin Larsen som profilerar tävlingen med sitt namn och är sportsligt ansvarig för SLLM.

Snart 6 månader efter AJ Johnsons glädjetårar i Helsingborg så smider tävlingsstaben med Martin Larsen, Patrick Backe och Daniel Rönnbäck planerna för fullt inför kommande upplaga av SLLM. Tävlingen är något tidigarelagd i år och SLLM avgörs den 23 augusti till 1 september.
– Av flera anledningar så fick vi flytta tävlingen till en vecka tidigare i år. Vi jobbar hela tiden på att försöka komma med lite nya saker, få in mer kapital och bredda oss. Vi har höjt den totala prissumman i tävlingen till drygt 1,3 miljoner, säger Larsen.


Arrangörstrion: Martin Larsen, Patrick Backe och Daniel Rönnbäck. 

Storm Lucky Larsen Masters är den enda tävlingen utanför USA som har PBA-status.
– Det känns som en boost för svensk bowling att ha en tävling på den här nivån. Vi har även fått lite gratisreklam i USA då AJ Johnson varit i ett par tv-sända stegfinaler det senaste på touren där de nämnt att han tog sin första PBA-titel i Helsingborg.

Patrick Backe som driver Olympia Bowling ser fram emot att stå värd för tävlingen igen.
– Det är smickrande att vi får ha en sådan här stor tävling. Vi måste hela tiden göra saker bättre och det får inte stå still. Det är kul att kunna släppa lite olika nyheter. Vi kommer bland annat fixa extra i hallen framöver. Det ska vara pampigt och verkligen kännas att det är en stortävling, säger Backe som även lyfter samarbetet med Helsingborgs Stad och Helsingborg Convention & Event Bureau.
– De hjälper till på alla sätt och vi har ett fantastiskt samarbete.

Anmälan till Storm Lucky Larsen Masters öppnar den 1 april. Mer info finns här. 

Likt förra året arrangeras en förtävling i SLLM:s regi i hallar runt om i landet. Denna gång blir det i 2-manna och bakerformat: SLLM 1 Lane Doubles by boxer. Åtta par kommer att gå vidare till finalen som spelas i samband med SLLM i Helsingborg där paret får spela tillsammans med ett PBA-proffs i 3-manna.
– Vi vill bredda vårt varumärke. De flesta världsbowlarna kommer att vara i Helsingborg under sensommaren och vi vill att ännu fler ska vilja se de bästa samt kunna möta de bästa spelarna. Här finns en chans att spela en final med ett PBA-proffs. Vi tycker också att bowlarna i Sverige behöver fler tävlingsalternativ. Det här är ett annorlunda och kul sätt att tävla på samt att det är billigt. Man behöver inte åka långt och i nuläget är hallar från Trelleborg i syd till Boden i norr anslutna till tävlingen, säger Martin Larsen.

SLLM 1 Lane Doubles by boxer spelas den 1 mars till 31 maj. Mer info hittar ni här.

Linus Wirén   28 februari 2024 18:57