Ansökan till återstartsstöd är öppen - ansök nu

Alla föreningar och distrikt inom svensk bowling har möjlighet att söka återstartsstöd. Ansökningsperioden öppnade den 1 januari.
– Det är enkelt att söka och vi hoppas att många tar chansen, säger Tim Davidsson, ansvarig för återstartsstödet.

Återstartsstödet är ett ekonomiskt stöd från Riksidrottsförbundet som syftar till att idrottsrörelsen ska stå stark även efter pandemin. Stödet bidrar till att bowlingen ska kunna återhämta sig efter en tuff period under covid-19, samt att utveckla utveckla sporten framöver och fokus är på rekrytering.
– Förhoppningen är att kunna behålla de bowlare vi har, få tillbaka de som slutat under pandemin och och få in nya spelare i sporten, säger Tim Davidsson.

Runt 5 miljoner kronor har Svenska Bowlingförbundet att dela ut till föreningar och distrikt.
– Det är helt riskfritt att söka och genom detta kan föreningarna skapa en ny rekryteringsgrund.

Det är flera föreningar som redan sökt återstartsstöd. Här kan ni läsa mer om exempel på projekt som godkänts. 

Vi har fått in en del ansökningar från föreningar inom parabowling, de ansökningarna ska dock göras via återstartsstödet för parabowling och måste sökas ur den potten. För mer information om detta, kontakta Peter Hodor, peter.hodor@swebowl.se

Ansökan är öppen under hela året och det går även att söka pengar retroaktivt från allt som är gjort från den 27 augusti 2021 och framåt. De projekt eller aktiviteter man ansöker om måste ha genomförts senast den 31 december 2022.

Ansökan görs på Idrottonline och vill ni ha hjälp och tips med ansökan så går det att kontakta Tim Davidsson på mail tim.davidsson@swebowl.se eller Marianne Norberg marianne.norberg@swebowl.se

Här är tips och idéer på vad man kan ansöka för:

Tränare – Ansök om tränare av förbundet så arvoderar vi tränaren.
Träningsredskap – Konor, häckar, bollar, balansbrädor m.m.
Återstartsläger – Arrangera träningsläger för er förening.
Träningsläger – Förening eller distriktsnivå.
Tävlingar – Distriktsnivå.
Utbildningar – Lokalisera de som vill utvecklas till tränare/ledare och skicka dem på utbildning, antingen TUG (Tränarutbildning Grund) eller ETBF Level 1.
Klot och annan utrustning – Köp in en uppsättning klot till nybörjare för att höja intresset. Endast till nylicensierade eller återstartande och max 1000 kr / klot. Regler kring detta finner ni här.

Så här söker ni medel till din förening via Idrottonline: https://support.idrottonline.se/support/solutions/folders/11000004751

 

Linus Wirén   18 januari 2022 15:34