Anna Andersson topp åtta i International Hammer Challenge

Anna Andersson blev bästa svenska spelare i International Hammer Challenge med en topp 8-placering. I steg fyra tog det stopp mot Jenni Heino som sedan vann hela Europatourtävlingen.
– Jag trodde verkligen inte att jag skulle nå så långt när jag kvalade igår, säger Anna Andersson.

Premiärupplagan av International Hammer Challenge avgjordes under söndagen i Tali Bowl i Helsingfors. Flera svenska spelare kom till start i tävlingen och bäst gick det för Anna Andersson. Hon tog dock en lång väg till finalspelet efter att inte riktigt fått spelet att stämma i kvalet. Andersson kom på 61:a plats med 1210 poäng över sex serier i kvalet och fick därefter kämpa sig igenom ett B-slutspel för att senare under lördagskvällen göra entré i A-slutspelet.
– Jag fick inte ledigt från jobbet i fredags och spelade bara två kvalstarter under lördagen. Där fick jag inte alls till spelet och jag trodde inte att jag skulle gå så långt. Men det blev till sist en lång dag i bowlinghallen, säger Andersson.

Finalspelet bestod av matchspel och där var Andersson länge svårstoppad. Vid söndagens första match i steg 2 ställdes hon mot Pontus Andersson som blev tvåa i kvalet. Anna Andersson vann i tre raka serier och följde upp med en 3-0-vinst över kvalsegraren Dan Östergaard Poulsen.
– Det var lite tråkigt att behöva möta Pontus i steg 2 men det sporrar såklart lite extra att besegra några killar. Jag gillar matchspel och det blev ett spel som passade mig bra med raka spellinjer och mindre rotation. Jag hittade ett ställe i banan där jag hade marginal i slagen och kunde upprepa det gång på gång. Jag mötte flera riktigt starka bowlare och det gör gott för självförtroendet.

I steg fyra föll Spader Dam-spelaren mot Jenni Heino med 3-0 (230-219, 226-205, 255-161). Jenni Heino vann sedan hela tävlingen efter finalseger över Sanna Oksanen med 231-222.
– Efter förutsättningarna och spelet i kvalet så är jag jättenöjd med en topp 8-placering.

Hon berättar att hon har tränat hårt under sommaren och framöver väntar ett späckat tävlingsschema.
– Nästa helg blir det Odense International. Därefter är det Lucky Larsen Masters och sedan börjar Elitserien så det är full fart.

William Svensson blev näst bäste svensk i Europatourtävlingen. Han åkte ut i steg i 3 efter förlust mot Essi Pakarinen med 3-0.

Förbundskapten Robert Andersson följde de svenska spelarna under helgen.
– Det är kul att många av våra spelare tar chansen att spela internationellt. Anna spelade riktigt bra. Hennes spel passade fint här med en bra precision och pricksäkerhet. William gör det också bra i tävlingen, säger Andersson. 

Resultat

Linus Wirén   20 augusti 2023 21:43