Anna Andersson och Josefin Hermansson vidare till kvartsfinal i World Cup

Anna Andersson och Josefin Hermansson är vidare till kvartsfinal i singel i World Cup. Anna Andersson vann svenskmötet med Jenny Wegner i topp 16 och Josefin Hermansson besegrade Li Jane Sin från Malaysia.

Anna Andersson vann med 2-0 över landslagskollegan Jenny Wegner.
– Det är lite delade känslor nu efteråt. Jag är jätteglad över att vara vidare men det var tråkigt att behöva spela mot en vän och lagkamrat. Man vill helst att båda ska gå vidare. Det blir en väldigt annorlunda situation men jag fick stänga ute det och fokusera på mitt spel, säger Anna Andersson.

Det blev en jämn första serie där Anna Andersson vann med 222-211. Den andra kunde Andersson vinna med 216-189.
– Jag fick strike lite oftare när jag träffade fickan jämfört med Jenny och jag kunde slappna av lite mer i spelet.

Robert Andersson tyckte att det var tråkigt att Anna Andersson och Wegner fick mötas redan i topp 16.
– Ofta är det längre fram i turneringen när det handlar om medaljmatcher som man får möta en från samma nation. Det är små marginaler i matchen men Anna gjorde det riktigt bra i båda serierna.
Förbundskaptenen menar att det även blir en speciell situation för honom och assisterande coach Louise Sonne.
– Om det hade varit match om medalj hade vi bara följt spelet utan att coacha men eftersom det var så pass tidigt i tävlingen ville vi att vinnaren skulle dra lärdomar av matchen att ta med till nästa steg. Så nu stod vi där bakom och de kunde komma och snacka om de ville. Det blev lite tips till båda.

Josefin Hermansson hade en jämn batalj mot Li Jane Sin, Malaysia, där det bjöds på flera höga slagningar. Li Jane Sin var starkast i första serien och vann med 257-227. I den andra serien hade Hermansson greppet och tog hem den med 241-204. I den avgörande serien vann Hermansson till sist med 237-226.
– Tidigare i singeln har det mest känts som att jag vunnit på lotto och vunnit rätt matcher än att ha spelat bra. Men idag kändes det riktigt fint. Jag var i min egen bubbla och fokuserade bara på mina egna slag. Jag fick lite flashback till EM när det gick så bra. Jag hade alla landslagskompisar där bakom och det var härligt när alla hejade i det avgörande läget.

Robert Andersson berömmer Josefin Hermansson.
– Josefins match var dagens höjdpunkt. Hon släppte loss spelet och gjorde en otroligt bra insats.

Kvartsfinalerna i singelklassen spelas på tisdag med start 04.00 (svensk tid). Anna Andersson ställs mot Lara Posadas från Filippinerna och Josefin Hermansson möter Hui Fen New från Singapore.

Resultat

Linus Wirén   20 november 2022 11:46