Anna Andersson nia i Malaysian Open - bästa svenska i tävlingen

Anna Andersson kom på nionde plats i finalsteg 2 i Malaysian International Open och blev bästa svenska spelare tävlingen. Nora Johansson kom på 12:e plats.

Fem svenska spelare hade avancerat till finalsteg 2 i Malaysian International Open där åtta serier stod på programmet under söndagen. Anna Andersson nådde den bästa placeringen av Team Sweden-spelarna med en nionde plats. Hon fick ihop 1640 poäng över åtta serier.

Nora Johansson blev 12:a med 1617 poäng och Jenny Wegner kom på 13:e plats med 1614p. Cajsa Wegner kom på 16:e plats och Victoria Johansson slutade på 18:e plats.

Det var en trio hemmaspelare från Malaysia som tog hand om topp 3-placeringarna och gjorde upp om titeln i stegfinalen. Gillian Lim, Malaysia, avancerade som trea till stegen och lyckades ta den långa vägen till segern. Hon besegrade Natasha Roslan i semifinalen och vann därefter de två finalmatcherna över Lavina Kho Jia Jie med 213-167 och 234-192.

Förbundskapten Robert Andersson:
– Vi kommer lite i underläge då Malaysias spelare alltid tränar och tävlar i den här hallen där tävlingen gick och de känner till alla problem som kan uppstå i spelet. De har också tillgång till alla sina klot medan vi var lite begränsade där. 

Det här var den andra tävlingsresan på kort tid som Robert Andersson har gjort med spelare i Team Sweden dam. 
– Jag är nöjd med spelarna och glad att vi kunde spela så många serier som vi gjorde. Förhoppningen framöver är att hitta ett sätt där damerna kan spela fler tävlingsserier under säsongen, säger Robert Andersson. 

Till helgen väntar slutspelet och dagen efter väntar ännu en Team Sweden-resa då han tillsammans med Anna Andersson, Nora Johansson och Sandra de Neergaard beger sig till Green Bay i USA för USBC Queens.

 

Resultat finalsteg 2

Resultat stegfinal

Linus Wirén   05 maj 2024 18:45