Anna Andersson inför Storm Lucky Larsen Masters - “jättekul för svensk bowling”

Anna Andersson är från Helsingborg och ser fram emot att möta världseliten på hemmaplan. Hon menar att arrangemanget är väldigt betydelsefullt för hennes klubb Spader Dam som tillsammans med IS Göta är samarbetsföreningar till tävlingen. Andersson går in i kvalet imorgon kl 17.00.

Vad betyder det med en PBA-tävling på hemmaplan?
– Det är jättekul för svensk bowling och det är väldigt viktigt att ha en så här stor tävling som lockar så många spelare både internationellt och runt om i Sverige.

Går du in i tävlingen med ett annat mindset när du möter killar jämfört när det bara är mot damer?
– Det är lite speciellt att möta killarna. De bästa herrarna strikar mer än de bästa damerna. Men man skärper sig samtidigt lite extra och man vill mäta sig med grabbarna. Det är kul att flera av de bästa PBA-proffsen kommer och även några av de bästa spelarna på PWBA-touren.

Är det speciellt att tävlingen spelas på din hemmaplan?
– Ja, det är det. Jag trivs väldigt bra i min hemmahall. Tävlingen är jätteviktig för oss i Spader Dam ekonomiskt. Föreningen gör en stor insats och många volontärer kommer att ställa upp. Det är positivt att många ungdomar kan se oss spela och förhoppningsvis sporrar det dem.

Hur har du laddat inför tävlingen?
– Det har varit mycket bowling de senaste helgerna med Europatourtävlingar så i veckan har jag tagit det lugnare. Jag tränade i tisdags men annars känns det som att jag har bowlingtimmarna i mig och spelet har känts bra under en längre tid.

Hur många kvalstarter kommer du att spela?
– Jag börjar med de två Team Sweden-starterna i helgen och sedan får vi se lite. Det är en fördel att jag bor i staden och även kan spela under veckan.

Vad är din målsättning?
– Att nå finalspelet nästa söndag känns rimligt. Det blir en lång profil vilket inte är någon nackdel för mig. Sedan är de här inte mitt huvudmål och det blir något annat än när man bara möter tjejer. Men det ska bli väldigt kul att spela.

Linus Wirén   01 september 2023 18:46