Andra upplagan av 08-Rumble avgjord

Fredagen den 3 februari avgjordes den andra upplagan av 08-Rumble i Sundbybergs bowlinghall. Spelarna kvalade genom appen Lanetalk för att ta en plats i sin halls 5-mannalag. Tyresö Bowlingpalatz vann tävlingen efter finalseger mot Högdalens Bowlingpalatz.

Från den 1 december 2022 till den 25 januari 2023 har spelarna kunnat kvala vid någon av de nitton bowlinghallar i Stockholm som är anslutna till Lanetalk. Genom appen Lanetalk kan man analysera serier, följa sin utveckling, ta del av livescore men också tävla virtuellt.

De åtta bowlinghallar med flest deltagare, men minst 10 deltagare i hallkvalet kvalificerade sig till finalen. I kvalet spelades två serier och de som placerade sig på en av de förutbestämda platserna i kvalet fick representera sin halls 5-mannalag i finalen.

Finalen genomfördes i Sundbybergs bowlinghall som vann förra årets tävling. I finalen var spelformen Bakers, där lagets fem spelare delade på lagets serie och varje spelare bidrog genom att spela var femte ruta med rullande startordning.

Finalen avgjordes sedan med en stegfinal där Tyresö Bowlingpalatz var högst rankade inför stegfinalen. I semifinalen vann Högdalens Bowlingpalatz mot New Bowl Center Gullmarsplan. I finalen drog Tyresö det längsta strået och vann över Högdalen med 245-202. Genom segern står Tyresö Bowlingpalatz värd för nästa års final av 08-Rumble.

– I 08-Rumble kan alla vara med oavsett nivå. Det var en underbar stämning vid finalen och en läktare full av supportrar, säger Dennis Eklund på Lanetalk.