Alvin Kvarnström och Elliot Moulin vann dubbelklassen i Inka Cup

Det blev blågul seger även den andra dagen av Inka Cup i Lima, Peru. Alvin Kvarnström och Elliot Moulin tog hem dubbelklassen under torsdagen. Kevin Melin och Robin Noberg kom på delad tredjeplats.

Alvin Kvarnström och Elliot Moulin vann kvalet på 2287 poäng över sex serier. Kevin Melin och Robin Noberg blev trea i kvalet med 2207 poäng. I semifinalen vann Kvarnström/Moulin över Salvador Torres och Joaquin Maeshiro. I den andra semifinalen ställdes Robin Noberg och Kevin Melin mot Yum Ishikawa/Kenny Kishimoto. Det blev en riktigt jämn match där till sist Ishikawa/Kishimoto vann med sex poäng.

I finalen var Alvin Kvarnström/Elliot Moulin starkast och de vann över Ishikawa/Kishimoto med 50 poäng.
– Det känns väldigt bra. I de första fyra serierna i kvalet spelade Elliot väldigt bra. Det gjorde att jag blev lite lugnare i spelet och jag kom in i det mer och mer. I slutspelet hade vi en god känsla i båda matcherna. Vi visste att det skulle bli tufft i finalen då Yum och Kenny är väldigt duktiga spelare. Båda paren började riktigt bra men vi lyckades ändå skapa oss lite marginal efterhand, säger Alvin Kvarnström.

Trots de stora utmaningarna med banprofilen så har det blivit blågula vinster två dagar i rad i Lima.
– Det är ett av de svåraste underlagen jag har spelat på. För min del blir det en viss osäkerhet i spelet när det är så tufft. Men när man väl täcker upp rutorna så blir det bra och det känns riktigt gott att vi lyckades fixa det ändå, säger Kvarnström som är glad över möjligheten att få spela Inka Cup.
– Det är hur kul som helst att vara här. Det är stort att komma iväg på en sådan här tävlingsresa och känna på hur det funkar utomlands.

Idag väntar den avslutande distansen i Inka Cup då det är dags för lagklassen. Spelet drar igång kl 22.00 svensk tid.

Livescore

Linus Wirén   17 november 2023 17:11