Albin Gullstrand och Robin Noberg tvåa i squad 1 av dubbelkvalet

Albin Gullstrand och Robin Noberg blev tvåa i squad 1 av dubbelkvalet i junior-EM. De fick ihop 2583 poäng över 6 serier. Magnus Rehnquist och Benjamin Kjærsgaard Kristensen, Danmark, vann squad 1 på 2681 poäng.

Killarnas dubbel är på programmet under onsdagen i Helsingfors. Albin Gullstrand och Robin Noberg var först ut för Sverige i squad 1 av kvalet. De inledde starkt med att få ihop 471 poäng tillsammans i första serien och 449 poäng i serie 2. I tredje serien hade de lite mer problem där det blev 385 poäng. I fjärde serien kom de tillbaka där de tillsammans fick ihop 496 poäng, vilket blev deras högsta serie i kvalet. I femte serien slog de 368 poäng och i den avslutande serien svarade de för 414 poäng. De fick totalt ihop 2583 poäng och blev tvåa i squad 1. 
– Banorna var ganska annorlunda idag och det svängde mycket mindre jämfört med i singelkvalet i måndags. Vi nådde inte riktigt upp till den nivå som vi hade önskat men vi kämpade på och gav aldrig upp. Det är bara att hålla tummarna att det kan räcka till slutspel, säger Robin Noberg.

Carl Eklund och Emil Svensson är igång i squad 2. Topp fyra går vidare till slutspel.

Resultat
Livestream

Linus Wirén   27 mars 2024 14:26