Action Jubal ökar - till helgen är det dags för spel

Till helgen spelas paratävlingen Action Jubal i Vårby. Intresset har varit stort och det är fler spelare med än före pandemin.
– Det är helt fantastiskt att vi ökar och har så många spelare med, säger tävlingsledare Mia K. Årberg.

Action Jubal räknas som den största tävlingen för parabowlare tillsammans med SM. Tävlingen spelas i Bowl4joy Vårby under lördagen och söndagen. Det finns klasserna A-D att välja mellan sett till spelnivå samt två rännklasser. Tävlingen spelas över fyra serier och under söndagen genomförs ett finalspel. Svenska Bowlingförbundet har subventionerat startavgiften i år till tävlingen och 235 spelare är anmälda vilket är fler än före pandemin.
– Det ska bli superkul att köra till helgen och det kommer säkerligen vara mycket glädje i hallen, säger Johanna Svenungsson, verksamhetsutvecklare för parabowling i Svenska Bowlingförbundet.

Många av SM-medaljörerna från i våras är med och alla spelare som är uttagna till Special Olympics World Games spelar Action Jubal.
– Det är nog många som är riktigt taggade på att tävla igen, säger Svenungsson.

På lördagskvällen arrangeras även en bankett och dansbandet Effekt står för
underhållningen.
– Vi har inte haft en bankett på några år men nu känns det perfekt att slå på stort och visa att parabowlingen verkligen är på gång igen. Det ska bli så roligt att träffa alla till helgen säger Mia K. Årberg som är ordförande i paragruppen och tävlingsledare för Action Jubal.

I samband med banketten kommer även Svenska Bowlingförbundets nyinstiftade pris “Årets paraledare” att delas ut.

Startlistor och resultat

Mer information om Action Jubal finns här.

Linus Wirén   03 november 2022 20:54