35 nationer deltar i U21-VM i Helsingborg

Förra helgen stod det klart att 35 nationer kommer att spela U21-VM i Helsingborg 21-29 juni.
– 30-32 nationer hade vi som drömscenario så det känns helt otroligt att det blir ännu fler, säger Patrick Backe som driver Olympia Bowling.

I lördags var deadline för nationsförbunden att anmäla lag till U21-VM. Det kom in många anmälningar på sluttampen och till sist hade hela 35 nationer runt om i världen anmält sig och totalt blir det 220 spelare som är med på mästerskapet. Att det blev så många förvånade Daniel Rönnbäck som är Championship Sports Manager på Internationella Bowlingförbundet.
– Det är väldigt bra. Med tanke på alla oroligheter med pandemin och kriget i Ukraina så hade jag inte räknat med att så många länder skulle anmäla sig. Det känns riktigt kul, säger Rönnbäck som berättar att det är full fart i förberedelserna.
– Det är mycket praktiskt kring spelschema och resedetaljer för alla lag. Spelschemat och oljeprofil presenteras den 20 maj.

Patrick Backe som driver Olympia Bowling är exalterad över deltagarsiffran.
– Det kommer bli en bowlingfest utöver det vanliga. Vi har väldigt bra stöd från Helsingborgs Stad, regionen, förbundet och IBF. Alla känns väldigt taggade på mästerskapet. Det kommer vara härlig fart i staden med bland annat stadsmässan Expo 22 som arrangeras samtidigt. Det blir en härlig upplevelse för alla spelare både på och vid sidan av bowlingen.

Henrik Gidlund som är enhetschef på Helsingborg Convention & Event Bureau är glad över att så många nationer kommer till sundets pärla.
– Vi är oerhört glada och stolta över det stora antal nationsförbund som kommer från hela världen.

Han får medhåll av Pehr Palm VD på Event in Skåne.
– Vi har verkligen saknat de internationella eventen. Härligt att bowlingen lyckas attrahera 35 nationer som äntligen får träffas och tävla igen.

Följande distanser spelas på U21-VM:

Singel (fyra deltagare per nation)

Dubbel (två deltagare per nation)

Lag (Ett lag per nation)

Mixed (Två lag per nation)

Nationer som deltar på U21-VM:

Australia

France

Mexico

Saudi Arabia

Austria

Hong Kong

Netherlands

Scotland

Canada

Iceland

New Zealand

Singapore

Colombia

Ireland

Norway

Slovenia

Costa Rica

Korea

Peru

Sweden

Czech

Kuwait

Philippines

Thailand

England

Latvia

Poland

UAE

Estonia

Malaysia

Puerto Rico

USA

Finland

Malta

Qatar

 
Linus Wirén   06 maj 2022 21:13