2 av 4 segrar för herrarna - delad nia i gruppen

Herrarna vann två av fyra matcher vid dagens pass och är delad nia i matchspelet. Tre matcher återstår imorgon och topp åtta avancerar till kvartsfinal.
– Spelar vi som idag så har vi goda chanser att fixa det imorgon, säger Patrick Backe.

Herrarna hade fyra matcher på schemat idag och inledde med att möta Kanada. Det blev en jämn match där Sverige vann med 2-1. Därefter ställdes de mot Puerto Rico som stod för ett fint spel och vann med 2-0 genom 233-197, 246-233. 
– Det var surt att förlora den matchen för vi spelar också bra men det är bara att lyfta på hatten för Puerto Ricos spel, säger Patrick Backe, assisterande coach för herrlandslaget.

I tredje matchen kom ännu en förlust då Sverige föll i en tät match mot Filippinerna med 2-1. De svenska herrarna avslutade sedan passet med en vinst mot Förenade Arabemiraten med 2-0.
– Vi spelar riktigt bra i sista matchen och det var viktigt att få med sig den segern. Annars har det varit lite upp och ned sett över hela matchspelet hittills. Stundtals har hela laget spelat bra och en del perioder har alla haft problem.

Pontus Andersson menar att dagens pass var ett framsteg jämfört med gårdagens två block.
– Vi tycker att vi bowlar bättre än vad vi får utdelning för. Sedan gjorde både Puerto Rico och Filippinerna det riktigt bra idag. Vi får ta med oss dagens spel till imorgon, säger Pontus Andersson.

Imorgon avgörs matchspelet och tre matcher återstår för herrarna. De ligger i nuläget delad nia med Förenade Arabemiraten. Sverige har tre poäng upp till topp åtta som går vidare till kvartsfinal. Det är jämnt i tabellen där fyra lag har 18 poäng och just nu innehar de sista slutspelsplatserna.
– Det kommer att bli tufft men fortsätter vi på spelet idag så har vi goda chanser. Alla lag är starka här och det är ett tufft format. Men det är World Cup och det ska inte vara enkelt. Kommer vi bara in till topp åtta så kan allt hända. Det gäller att vi behåller lugnet imorgon och tar en serie i taget, säger Patrick Backe.

Herrarna går in i det avgörande blocket kl 03.00 i natt svensk tid.

Resultat
Livestream

Linus Wirén   18 november 2022 11:47